Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

11/9/17

Ομόφωνο ψήφισμα-κάλεσμα της ΠΕΝΕΝ για τις συγκεντρώσεις σε Σύνταγμα και Κερατσίνι στα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα



ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ



Κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα για μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα στις 16/9

και στο Κερατσίνι στις 18/9/2017 για τα 4 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα



Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ στηρίζει και θα συμμετάσχει στην πρωτοβουλία αντιπολεμικών – αντιιμπεριαλιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων που ανακοίνωσαν την συνδιοργάνωση ενωτικού συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα για τις 16/9/2017 και αντίστοιχα συμμετοχή στις αγωνιστικές εκδηλώσεις στο Κερατσίνι στις 18/9/2017 με αφορμή τα 4 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή».

Την περίοδο που διανύουμε ο Αμερικανονατοϊκός  ιμπεριαλισμός σε ανταγωνισμό με άλλες δυνάμεις, Ρωσίας – Κίνας, κλιμακώνει την επιθετικότητά του όχι μόνο στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου αλλά εκτοξεύει ανοικτά απειλές προς την Βενεζουέλα, την Β.Κορέα, το Ιράν για επέμβαση, στην προσπάθειά του να επεκτείνει την γεωστρατηγική επιρροή του, να υποτάξει τις χώρες αυτές και να εκμεταλλευτεί τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τους.       

Ταυτόχρονα στις ΗΠΑ ο Τραμπ και η κυβέρνηση με την πολιτική τους ενισχύουν τον ρατσισμό, την ισλαμοφοβία, δίνουν χέρι βοηθείας σε φασιστικές και ρατσιστικές οργανώσεις, όπως έγινε πρόσφατα στο Σάρλοτσβιλ των ΗΠΑ.

Στην χώρα μας η δίκη της νεοφασιστικής Χρυσής Αυγής που ευθύνεται για πλήθος εγκληματικών δράσεων και ενεργειών, έχει εισέλθει στην τελική και πιο κρίσιμη και καθοριστική φάση της.

Ταυτόχρονα η δολοφονική αυτή ομάδα συνεχίζει και κλιμακώνει τις επιθέσεις της όπως δείχνουν τα γεγονότα με την δολοφονική επίθεση στον φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, τις αντίστοιχες επιθέσεις σε Ασπρόπυργο και Μενίδι αλλά και σε διάφορα νησιά του Αιγαίου αποδείχνοντας ότι τα τάγματα εφόδου είναι σε πλήρη ετοιμότητα να συνεχίσουν την εγκληματική τους δράση.


Οι κινητοποιήσεις για την συμπλήρωση 4 χρόνων από την δολοφονία του Αγωνιστή Παύλου Φύσσα πρέπει να έχουν αντιιμπεριαλιστικό – αντιπολεμικό και αντιφασιστικό χαρακτήρα, να αναδείξουν την ευθύνη των δυνάμεων του ιμπεριαλισμού και την επιθετικότητα ως βασική αιτία της υποδαύλισης των πολεμικών συγκρούσεων σε διάφορες περιοχές του κόσμου, πρέπει με δριμύτητα να καταγγελθεί η ρατσιστική συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας για το κλείσιμο των συνόρων αλλά και την επαίσχυντη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στην επιχείρηση επαναπροώθησης και απελάσεων προσφύγων – μεταναστών αλλά και του εγκλεισμού τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης των θυμάτων της φτώχειας και των πολέμων.

Αυτή η ευρωενωσιακή πολιτική αποτελεί βούτυρο στο ψωμί των νεοφασιστικών κομμάτων και κινήσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και στην χώρα μας.

Με την συμμετοχή μας στις μεγάλες και αντιπολεμικές και αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και στο Κερατσίνι απαιτούμε:

Το σταμάτημα των πολέμων και των επεμβάσεων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σε διάφορες χώρες.

Την κατάργηση της συμφωνίας Ε.Ε – Τουρκίας που πιστά εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση.

Την ολοκλήρωση της δίκης με την καταδίκη της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και το κλείσιμο των γραφείων της.

Την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που οδηγούν πλατιά λαϊκά και εργατικά στρώματα στην φτώχεια, στην εξαθλίωση και στο κοινωνικό περιθώριο.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καλεί τα μέλη της, τους Ναυτεργάτες και όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος σε αυτές τις συγκεντρώσεις.



ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 16/9/2017 στις 6 μ.μ

ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΣΤΙΣ 18/9/2017 ΣΤΙΣ 6 μ.μ



Πειραιάς 11/9/2017



Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ