Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

30/9/17

Ανάλγητη και δολοφονική η διαδικασία απέλασης από την Κρήτη των προσφύγων

Αγνοείται η τύχη των 44 προσφύγων που   η αστυνομία τους πήρε με κλούβες και με χειροπέδες τα ξημερώματα της Παρασκευής 29/9 από το Ρέθυμνο, και σύμφωνα με πληροφορίες τους προορίζει για προαναχωριακό στρατόπεδο στην Κω (κέντρο για απελάσεις). Οι 38 από αυτούς είχαν δήλωσαν ότι αιτούνται διεθνούς προστασίας. Ανάμεσά τους βρίσκονται και δύο γυναίκες οι σύζυγοι των οποίων έχουν έρθει από τη Βρετανία όπου διαμένουν, με σκοπό την επανένωση, αλλά παρόλα αυτά δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι ούτε αυτοί, ούτε οι δικηγόροι. 
Το ίδιο συνέβη το τελευταίο διάστημα (απαγωγή των προσφύγων)  και με τους 79 πρόσφυγες από το Ηράκλειο και με τους 62 πρόσφυγες από τον Καλαθά Χανίων. 
Γίνεται φανερό, από όσα βιώνουν οι πρόσφυγες, ότι το δικαίωμα εξέτασης αιτημάτων διεθνούς προστασίας δεν ισχύει πλέον στην Ελλάδα . Πρωταρχικό για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ενσωματώνει και εφαρμόζει τις αντιπροσφυγικές πολιτικές, δεν είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά η εφαρμογή των κατευθύνσεων της Ε.Ε. και της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας . 
Οι ευθύνες των τοπικών και περιφερειακών αρχών της Κρήτης είναι τεράστιες, αλλά δεν αποκρύπτουν τις εγκληματικές ευθύνες του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που κρύβεται πίσω από την πολιτική των απελάσεων  και θέλει να φαίνεται ότι οι υπάλληλοί του ασκούν μόνο διακοσμητικό ρόλο. 
Να σταματήσουν τώρα οι απελάσεις. Άσυλο και ελεύθερη μετακίνηση για όλους τους πρόσφυγες. Να σταματήσουν οι πόλεμοι και οι επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. και η ανάμιξη της χώρας μας σε αυτούς.