Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

16/5/16

Ενημέρωση από τον Ελαιώνα

Στο τρίτο, τον πιο καινούριο χώρο στον Ελαιώνα, που είναι μικρός και χωριστός από τον άλλο, έχει οικογένειες γενικά (όχι μόνο μονογονεϊκές). Εκεί πήγαν τους 600 από το λιμάνι που πήραν την Πέμπτη, 200 από την Πέτρινη, κυρίως Κούρδους και Σύριους. Μπαίνουν μεμονωμένοι επισκέπτες. 

Έχει μόνο στρατό, δεν έχει έλληνες αλληλέγγυους, ΜΚΟ κλπ, μόνο κάποιους επίσημους διερμηνείς που κι αυτοί πότε έρχονται και πότε όχι και περιστασιακά περνούν από την Ύπατη Αρμοστεία. 
Τα κοντέινερ είναι σε σχετικά καλή κατάσταση . Δύο χώροι, στον ένα 2 κουκέτες (4 κρεβάτια), στον άλλο 1 κουκέτα (άλλα 2) και ένα κοζινάκι. Χωριστό μπάνιο με ντουζ και ζεστό νερό. Κλιματιστικό που λειτουργεί. Είναι πολύ σημαντικό ότι είναι μέσα στην πόλη και δίπλα στο μετρό.
Είναι παραταγμένα κοντέινερ, κανένας κοινόχρηστος χώρος. Το μόνο που τους δίνουν είναι φαγητό, που είναι το ίδιο ακριβώς με το λιμάνι (ίδια σύμβαση - με κάρτα σίτισης). Δεν τους δίνουν καθόλου νερό (πίνουν από την τουαλέτα). Δεν τους δίνουν τίποτα απολύτως από είδη πρώτης ανάγκης (ρούχα, καθαριστικά, είδη υγιεινής κλπ), παρά μόνο τα σεντόνια για τα κρεβάτια. Στο δίπλα καμπ τους τα παρέχουν, και τους είπαν ότι προοπτικά θα μπορούν ίσως να παίρνουν από εκεί. Τώρα πάντως αναγκάζονται να τα αγοράζουν, όσοι/ες μπορούν, και είναι φυσικά πάρα πολύ αναστατωμένοι/ες γι' αυτό.

Επίσης στο δίπλα καμπ έχει μια υπηρεσία ασύλου 2 φορές τη βδομάδα, Ύπατη, και γιατρό.