Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

22/5/16

Σκέψεις αλληλέγγυων για τη Μαλακάσα

We want you and Nikos
Τίγκα η αποθήκη σήμερα, από το container που ξεφόρτωσε ανθρωπιστική βοήθεια από Ισπανία. Το είχαμε συνεννοηθεί περίπου ένα μήνα πριν και το περιμέναμε. Δεν περιμέναμε όμως να είναι οι πρόσφυγες έξω από την αποθήκη, στερημένοι και από αυτό το μικρό δικαίωμα της απασχόλησης και της συμμετοχής στην διαχείριση των δικών τους πραγμάτων.
“She is a bad woman” Πώς να κατανοήσουν το ακατανόητο. Ότι δηλαδή η συντονίστρια του υπουργείου και προσωπική επιλογή του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής, δεν θέλει και πολλά- πολλά μαζί τους.
Δεν θέλει πολλά και με την ομάδα αλληλεγγύης που επιμένει ότι οι πρόσφυγες έχουν φωνή, έχουν δικαιώματα, έχουν ανθρώπινη υπόσταση. Κι ας κοιμάται εκεί κάνα βράδυ αποκαμωμένη από τις πολλές ευθύνες της διαχείρισης.
Αδιέξοδο.
Η προτεραιότητα είναι να αδειάσει η Ειδομένη για να ανοίξει η σιδηροδρομική γραμμή.
Κάπου να χώσουμε όσους, περίπου 20.000, ξέμειναν εκεί.
Τα προβλήματα όσων είναι ήδη σε κάποιο καταυλισμό είναι δευτερεύοντα.
Οι αναίτιες συλλήψεις γιατί έληξαν τα χαρτιά τους είναι φυσιολογικές. Έτσι λέει ο νόμος.
Σε κάνα δυο τρεις τέσσερις μήνες θα αρχίσει η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων για άσυλο. Σε κάνα δυο, ίσως και τρία χρόνια θα έχει λήξει το ζήτημα.
Σύντομα θα μπούνε οι ΜΚΟ (ελεγχόμενες και ανεξέλεγκτες), μεταξύ αυτών και οι διάφορες διαφορετικές του ΟΗΕ, άλλες για πρόσφυγες, άλλες για μετανάστες, άλλες για καθαριότητα, για παιδιά, για γέρους, για ψυχικά ασθενείς και για υγιείς. Για όλους έχει ο μπαχτσές.
Έχουν πάρει 100 εκατομμύρια € από τον Γενάρη. Από αυτά αν φτάσει το 10% στους πρόσφυγες θα είναι επιτυχία.
Στο μεταξύ αρχίζουν να φαίνονται έντονα τα σημάδια της γκετοποίησης.
Η άνθιση της μαύρης εργασίας κι ας ψηφίζονται νόμοι για τα φραουλοχώραφα.
Μήπως να ακούσουμε την φωνή της λογικής.
Η μαύρη εργασία στην Ελλάδα αγγίζει το 30%. Άρα είναι σημάδι ένταξης!
Έξω λοιπόν οι αλληλέγγυοι που μας χαλάν την σούπα. Που θέλουν να βάλουν τους ίδιους τους πρόσφυγες να διαχειρίζονται έστω ένα μικρό κομμάτι της δικιάς τους μοίρας.
21/5/16