Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

16/5/16

Η Επιτροπή αλληλεγγύης εκπαιδευτικών Λάρισας έστησε σχολειά για τα προσφυγόπουλα μέχρι το Σεπτέμβρη για να πάνε στα κανονικά σχολειά

Αίθουσες διδασκαλίας σε σκηνές στον καταυλισμό προσφύγων στο Κουτσόχερο έστησαν τα μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης εκπαιδευτικών που όλο αυτό το διάστημα προσφέρει απλόχερα στήριξη και βοήθεια στους πρόσφυγες δίνοντας μαθήματα αλληλεγγύης σε όλη την τοπική κοινωνία.
Ετσι πέραν της υλικής βοήθειας και της στήριξης που παρέχουν τα μέλη της επιτροπής, τις τελευταίες ημέρες ανέλαβαν πρωτοβουλία και δημιούργησαν αίθουσες διδασκαλίας σε 6 σκηνές εντός του καταυλισμού. Μάλιστα στη μία σκηνή – αίθουσα τα μαθήματα ξεκίνησαν με τα προσφυγόπουλα να διδάσκονται αραβικά και αγγλικά ενώ τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν και τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας ώστε τα προσφυγόπουλα να είναι έτοιμα το Σεπτέμβριο για να παρακολουθήσουν μαθήματα σε ελληνικά σχολεία.


Σήμερα μέλη της επιτροπής επισκέφθηκαν τον καταυλισμό και μοίρασαν στα παιδάκια που παρακολουθούν τα μαθήματα γραφική ύλη και άλλα σχολικά είδη που αγοράστηκαν με χρήματα που συγκέντρωσαν αλληλέγγυοι σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Στο πλευρό των μελών της επιτροπής ήταν και μαθητές σχολείων της Λάρισας.

Εν τω μεταξύ με αφορμή τη συνέχιση της δράσης της επιτροπής αλληλεγγύης μέλη των Παρεμβάσεων – Συνεργαζόμενων, που δραστηριοποιούνται στην επιτροπή σημείωναν με νόημα ότι η μόνη που αρνείται τη συνεργασία με την επιτροπή είναι η ΕΛΜΕ Λάρισας, με αποτέλεσμα η βοήθεια που έχει συγκεντρώσει να παραμένει αδιάθετη στα γραφεία της και κανείς να μην γνωρίζει πότε και πώς θα μοιραστεί.