Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

29/5/16

Νέες απαγορεύσεις εισόδου σε Ελληνικό και Σχιστό από την κυβέρνηση για το Συντονισμό

Από το Σχιστό
ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ
Αφού την προηγούμενη Κυριακή 22/5 πήγαμε μέλη σωματείων του Συντονισμού στο χώρο προσφύγων στο Σχιστό και μας απαγορεύτηκε η είσοδος, παρά το αίτημά μας, και αυτή την Κυριακή 29/5 που φτάσαμε σύμφωνα με την υπόδειξή τους για τη μέρα, μας είχαν στείλει απαγόρευση, γιατί λέει δεν είχαμε επιβεβαιώσει εγκαιρα και μας υποδεικνύουν να  υποβάλλουμε τα αιτήματα 10 μέρες νωρίτερα. Στην είσοδό του στρατοπέδου δεν μας επέτρεψαν την είσοδο αρχικά, ενώ μετά, μας άφησαν μεν, αλλά δεν μας επέτρεψαν επαφή και συνομιλία με τους πρόσφυγες, παρά μόνο με συνοδεία τους μας γύρισαν στο χώρο.
ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Αυτή τη φορά και εγγράφως το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής απαγορεύει την είσοδο για 4η φορά στους χώρους προσφύγων στο Ελληνκό για τη Δευτέρα 30/5, όταν στο χώρο μπαίνουν πολιτικοί και άλλοι χωρίς καμιά άδεια.
Η απίθανη υπόδειξη "Να υποβάλλουμε αίτημα μετά τις 7 Ιουνίου" αποτελεί σταθέστατα και κοροϊδία, αφού και με την απαγόρευση εισόδου στο Σχιστό είναι φανερό ότι δεν δεσμεύονται για τίποτα, ούτε αν κάνουμε τότε αίτημα ότι θα απαντήσουν θετικά, ούτε ότι θα το εννοούν αν μας πουν για ημερομηνία και βέβαια όταν μας πουν για την ημερομηνία ότι θα είναι μέχρι τότε πρόσφυγες, αφού θέλουν να τους μετακινήσουν για να προχωρήσουν τα σχέδια των Λάτσηδων για το Ελληνικό.