Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

24/4/17

Απεργία πείνας 12 Σύριων προσφύγων για 4η μέρα

Για τέταρτη μέρα συνεχίζεται η απεργία πείνας 12 Σύριων προσφύγων κουρδικής καταγωγής οι οποίοι διαμαρτύρονται για την πολύμηνη αναμονή στη διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων ασύλου από τις δευτεροβάθμιες επιτροπές.

Οι πρόσφυγες που διαμένουν στον καταυλισμό της Μόριας και βρίσκονται στη Μυτιλήνη από 3 έως 8 μήνες, δηλώνουν εξαντλημένοι από την αναμονή και αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία πείνας μέχρι να αφεθούν ελεύθεροι για να μετακινηθούν στην Αθήνα. Ένας από τους απεργούς μεταφέρθηκε χθες Κυριακή στο νοσοκομείο με αφυδάτωση.


Επίσης, σύμφωνα με καταγγελίες, την ώρα που η  αστυνομία επενέβη και διέλυσε συνάντηση προσφύγων με μέλη του Συντονισμού Λέσβου για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό και άλλων αλληλέγγυων συλλογικοτήτων στο χώρο που έχουν τοποθετηθεί σκηνές δίπλα από το στρατόπεδο το Σάββατο 22 Απριλίου, στις 4.00 το απόγευμα, στο κέντρο της Μυτιλήνης κλιμάκια της ΟΠΚΕ πραγματοποιούσαν ελέγχους και έκαναν προσαγωγές προσφύγων μόνο και μόνο επειδή βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης.