Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

5/4/17

Οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου ξανά σε κινητοποιήσεις

Αθήνα, 03/04/2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                    ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ
ΈΔΡΑ: Π.ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ 2, ΑΘΗΝΑ
E-mail : somateio.sesya@gmail.com
Επικοινωνία: 6970990235

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επί 4 συνεχόμενους μήνες περίπου 60 εργαζόμενοι/ες συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου της Υπηρεσίας Ασύλου παραμένουν απλήρωτοι/ες παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για αντιμετώπιση του ζητήματος μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2017. Επίσης παρά τις υποσχέσεις των ιθυνόντων για ομαλοποίηση της μισθοδοσίας των περίπου 350 εργαζόμενων συμβασιούχων σε όλη την Ελλάδα, ήδη οι περισσότεροι εξ αυτών αντιμετωπίζουν εκ νέου καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας τους. Το νεοσύστατο Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου διεκδικεί παράλληλα με τους δεδουλευμένους μισθούς, την έγκαιρη & απρόσκοπτη καταβολή της μισθοδοσίας του προσωπικού ορισμένου χρόνου, αξιοπρεπείς συνθήκες, βελτιωμένους όρους εργασίας, μόνιμη και σταθερή εργασία και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες. Επειδή τα αιτήματα των εργαζομένων συμβασιούχων, οι οποίοι στηρίζουν κατά το ήμισυ το συνολικό έργο της Υπηρεσίας Ασύλου, παραμένουν ανικανοποίητα προχωρούμε σε :

  • 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, υπό την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ, με συμμετοχή εργαζομένων συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου από όλα τα Γραφεία και τα Κλιμάκια της Ελλάδας.
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 στις 11.00 π.μ. και συνάντηση με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
  • Νέα Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 στο Εργατουπαλληλικό Κέντρο Αθήνας ώρα 12:00μ.μ..

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων
Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου (Σ.Ε.Σ.Υ.Α.)
Διαβάστε και στο σύνδεσμο σχετικό δελτίο τύπου της ΑΔΕΔΥ