Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

8/4/17

Βομβαρδισμός των ΗΠΑ στη Συρία

Ο βομβαρδισμός συριακών δυνάμεων από τις ΗΠΑ κλιμακώνει επικίνδυνα τον πόλεμο στη Συρία, δημιουργώντας απρόβλεπτες συνέπειες. Και άλλοι σύριοι θα αναγκαστούν να ξεριζώνονται από τις περιοχές τους και νέοι πρόσφυγες θα αναζητούν καταφύγιο. Οι κίνδυνοι με επέκταση των συγκρούσεων είναι μεγάλοι και εμπλέκουν τη χώρα μας. Η αμερικανική επέμβαση και επίθεση με 59 πυραύλους Τόμαχοκ κατά αεροπορικής βάσης στη Χομς έγινε στις 7/4, με αιτιολόγηση από τις ΗΠΑ ότι αποτελεί αντίποινα στο βομβαρδισμό από την συριακή αεροπορία από τον οποίο προκλήθηκαν θάνατοι αμάχων από χημικά στην επαρχία Ιντλίμπ στις 4/4. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι ο βομβαρδισμός έγινε με χημικά και η συριακή κυβέρνηση ότι τα χημικά εκλύθηκαν από την αποθήκη που βομβαρδίστηκε. Σε κάθε περίπτωση η συνέχιση των επεμβάσεων των ΗΠΑ και των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα υποδαυλίζει την επέκταση του πολέμου.
Aπό την αμερικανική στρατιωτική βάση στο λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη είχαν περάσει τα δύο πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ από τα οποία εκτοξεύθηκαν οι 59 πύραυλοι τύπου «Τόμαχοκ» που έπληξαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Χομς της Συρίας.
Πρόκειται για τα πλοία «USS Porter» και «USS Ross» τα οποία είχαν καταπλεύσει στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, καθώς και μέχρι πριν λίγες μέρες. Μάλιστα, το πλήρωμα του «USS Porter» εμφανίζεται σε φωτογραφίες να καθαρίζει την ακτή της βάσης.
Σύμφωνα με τον 902.gr, το συγκεκριμένο πλοίο έχει δέσει τουλάχιστον τρεις φορές στην Σούδα από την αρχή του χρόνου. Αναφέρει επίσης, ότι εσχάτως έχουν πυκνώσει οι ελλιμενισμοί στη βάση της Σούδας και αεροπλανοφόρων («USS George H.W. Bush», «USS Dwight D. Eisenhower»), αλλά και ελικοπτεροφόρων («USS Wasp»).
H προβλήτα Κ-14 της Σούδας, είναι η μοναδική στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία μπορεί να υποστηρίξει αεροπλανοφόρα.