Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

4/4/17

Οι πρόσφυγες του Ελληνικού για τη σχεδιαζόμενη μεταφορά τους έξω από τη Θήβα

Τη Δευτέρα 3/4/2017 συνέντευξη τύπου έδωσαν πρόσφυγες που μένουν στο Ελληνικό σχετικά με τις πληροφορίες που έχουν για μεταφορά τους σε καταυλισμό που έχει στηθεί έξω από τη Θήβα. 
Στη συνέντευξη δήλωσαν ότι έχουν  επισκεφθεί και έχουν δει το χώρο. Δεν θέλουν να πάνε σε ένα καταυλισμό που είναι απομονωμένος, που απέχει 5 km από την πόλη και 12 km από το νοσοκομείο, χωρίς συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση, παρά μόνο με ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ που περνά το πρωί, που δεν μπορούν να ψάξουν για δουλειά, δεν θα έχουν κοντά σχολεία και περίθαλψη. 
Στο χώρο, που θυμίζει σεληνιακό τοπίο, έχουν στηθεί κοντέινερ δίπλα το ένα στο άλλο σε σειρά πάνω στο χώμα και δίπλα σε εργοστάσιο ιδιωτικής εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, που κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνη τη γειτνίαση με χώρους μόνιμης κατοικίας. Υπάρχει περίφραξη και πύλη για έλεγχο εισόδου εξόδου όπως στα στρατόπεδα. 

Δηλώνουν ότι έχουν αποφασίσει να αρνηθούν τη μεταφορά τους εκεί και ζητούν να ζήσουν μέσα στις πόλεις με τα χρήματα που ξοδεύονται για δήθεν υπηρεσίες για αυτούς. Θέλουν άσυλο και προστασία. 
Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν από την ΚΕΕΡΦΑ και από τον ΣΥΠΡΟΜΕ.  
Δείτε σχετική ανάρτηση με ανακοίνωση του ΣΥΠΡΟΜΕ για το θέμα