Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

1/4/16

Ενημέρωση από το χώρο διαμονής προσφύγων στο Ελληνικό



Πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στην περιοχή του χώρου διαμονής προσφύγων στο Ελληνικό για τη διαδήλωση στις 30/3/2016 με μοίρασμα του κειμένου του Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό και  αφισοκόλληση σε Α3 της αφίσας. Η υπεύθυνη της δομής αφού μας ζήτησε και την ενημερώσαμε ποιοι είμαστε, μας είπε πως δεν μπορούμε να μοιράζουμε προπαγανδιστικό υλικό και μετά από "διαλεκτική" διένεξη που είχαμε μαζί της κάλεσε την αστυνομία, η οποία ήρθε.
 Στο Ελληνικό φαίνεται ξεκάθαρα πως θέλουν να είναι τα πράγματα έτσι και αλλιώς στους χώρους που μένουν πρόσφυγες με έλλειψη επικοινωνίας και απομόνωση από την τοπική κοινωνία. 
Αυτό που  έκαναν οι πρόσφυγες βλέποντας τον διαπληκτισμό είναι να
έρχονται και να ζητάνε ανακοινώσεις και μάλιστα πήραν ένα πακέτο να το μοιράσουν οι ίδιοι μέσα στο κτίριο.
Εθελοντές μας είπαν πως η στάση της υπεύθυνης είναι απαράδεκτη απέναντι στους πρόσφυγες.
Είναι πάρα πολλοί μαζεμένοι μέσα  στο χώρο των εκδοτηρίων και έξω από τον περιφραγμένο χώρο υπάρχουν  σκηνές η μια  πάνω στην άλλη όπου υπάρχουν υπόστεγα. Οι άνθρωποι είναι απομονωμένοι και θελαν ενημέρωση αλλά και επικοινωνία.
Χιλιάδες κόσμου είναι στο Ελληνικό και είμαστε αποκλεισμένοι από το να έχουμε εικόνα όπως στον Πειραιά.  Ακόμα και το επίπεδο καταγραφής (συνθηκών κτλ) είναι δύσκολο να γίνει, γιατί μόνο με το πρώτο κτίριο μπορούμε να έχουμε επαφή. Μέσα δεν μας επιτρέπουν να πάμε.
Χρειάζεται το κίνημα να σπάσει τις απαγορεύσεις και την απομόνωση των προσφύγων.