Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

8/4/16

Και στη Θεσσαλονίκη αντιπολεμικό συλλαλητήριο και συναυλία την Κυριακή 10/4




Όλοι στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Κυριακή 4/10, στις 6.00 μ.μ.
στο Γ΄ Σώμα Στρατού και στην πορεία που θα καταλήξει
σε συναυλία αλληλεγγύης στο άγαλμα Βενιζέλου, στις 8.30μ.μ. 

Σήμερα, μετά τις επαίσχυντες συμφωνίες στις συνόδους κορυφής ΕΕ – Τουρκίας και με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης, δημιουργούνται νέα δεδομένα για το προσφυγικό ζήτημα με το κλείσιμο των συνόρων, τον αποκλεισμό των προσφύγων και την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο,πολύ επικίνδυνη εξέλιξη για τους λαούς της περιοχής. Η Τουρκία που έχει εξαπολύσει έναν πραγματικό πόλεμο ενάντια στον κουρδικό λαό και δείχνει ένα ακραίο αυταρχικό πρόσωπο στους πρόσφυγες δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται «ασφαλής χώρα» για αυτούς.
Η εφαρμογή αυτής της απόφασης, με απελάσεις, αστυνομική βία και αυταρχισμό, έφερε στο προσκήνιο εικόνες από τις πιο σκοτεινές εικόνες της Ιστορίας. Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης και η μη αναγνώριση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, η καταστρατήγηση όσων οι διεθνείς συνθήκες επιβάλλουν για τους πρόσφυγες δεν πρέπει να γίνει ανεκτή. Η βάναυση επίθεση στα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των προσφύγων είναι στενά δεμένη με τις επιλογές της ΕΕ των μνημονίων που μαζί με την ελληνική και τις άλλες κυβερνήσεις κήρυξαν τον πόλεμο στους εργαζόμενους και τους λαούς της Ευρώπης για χάρη των τραπεζικών και επιχειρηματικών κερδών.
Η ακροδεξιά προπαγάνδα στην υπηρεσία της αντιπροσφυγικής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ, με τη συστηματική παραπληροφόρηση, τη συκοφαντία της αλληλεγγύης και τη στοχοποίηση του κινήματος αλληλεγγύης επιχειρεί να περάσει στην κοινωνία ότι ο αδύναμος και το θύμα των αντιλαϊκών πολιτικών θα είναι ο στόχος. Είναι υποκρισία το
ακροδεξιό άκρο του «μένουμε Ευρώπη» να επικαλείται τα προβλήματα του ελληνικού λαού για απαιτεί συναίνεση στην απάνθρωπη μεταχείριση των προσφύγων από κυβέρνηση-ΕΕ.
Η κυβέρνηση, η ΕΕ, οι ΗΠΑ, η Τουρκία και το ΝΑΤΟ συνολικά χρησιμοποιούν υποκριτική γλώσσα σε όλη τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης καθώς είναι βασικοί υπεύθυνοι μαζί με τα αυταρχικά καθεστώτα της Μ. Ανατολής, που είναι σύμμαχοί τους, για τον πόλεμο στην περιοχή. Στην αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία κ.ά. για ζώνες επιρροής και πλουτοπαραγωγικές πηγές τροφοδοτούν τις πολεμικές συγκρούσεις που προκαλούν καταστροφές και διώχνουν τους ανθρώπους από τις εστίες τους. Γιατί η προσφυγιά και η μετανάστευση προς την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης είναι αποτέλεσμα της φτώχειας και της ασφυξίας που προκάλεσαν στον Τρίτο κόσμο οι πολιτικές του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, των σφαγών, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή από ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσία. Οι πολιτικές της λιτότητας και της κοινωνικής λεηλασίας έχουν κοινή ρίζα με τον πόλεμο και την προσφυγιά την καπιταλιστική κρίση.


Απαιτούμε να ανοίξουν τα σύνορα, να πέσουν οι φράχτες από τον Έβρο ως την Αυστρία, ελεύθερη διέλευση των προσφύγων ώστε να πάνε στις χώρες που επιθυμούν, να δοθούν αξιοπρεπείς χώροι στέγασης για όσους/ες διαμένουν στη χώρα για όλους/ες, κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, αλλά κυρίως να σταματήσει ο πόλεμος και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που αποτελούν τη βασική αιτία προσφυγιάς. 


Ο Συντονισμός σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων για το προσφυγικό/μεταναστευτικό απευθύνεται σε όλα τα σωματεία και τις συλλογικότητες, μπροστά στο συνεχιζόμενο δράμα των προσφύγων και τα καλεί να συντονιστούν και να δώσουν το δικό τους αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό στίγμα ταξικής αλληλεγγύης προς πρόσφυγες και μετανάστες, να εντείνουν την έμπρακτη υλική βοήθεια, να αγωνιστούν για το σταμάτημα του πολέμου, αναδεικνύοντας τους υπεύθυνους ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ και τις κυβερνητικές ευθύνες.

· Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών!


· Να τερματιστεί ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στη Συρία και σε όλες τις περιοχές! Όχι την παραπέρα πολεμική εμπλοκή της Τουρκίας


· Να τερματιστεί η παρουσία του ΝΑΤΟ και της Frontex στο Αιγαίο! 


Καμιά συμμετοχή, στήριξη, βοήθεια στους νατοϊκούς σχεδιασμούς. 

· Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και το Νατοϊκό στρατηγείο στο Γ’ Σώμα Στρατού και να φύγει το ΝΑΤΟ από την περιοχή. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ

· Να ανοίξουν οι φράχτες σε όλη την Ευρώπη, από τον Έβρο ως την Αυστρία! 

· Να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες - όχι στις επαναπροωθήσεις, απελάσεις, φυλακίσεις!


· Να ακυρωθεί ο νέος νόμος της κυβέρνησης ενάντια στους πρόσφυγες.

· Όχι στις αντιπροσφυγικές πολιτικές ΕΕ, κυβέρνησης.

· Όχι στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας