Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

12/4/16

Φωτογραφίες και βίντεο από την αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική πορεία στη βάση της Σούδας στα Χανιά


Την Κυριακή 10 Απρίλη συνδιοργανώθηκε από 37 εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και συλλογικότητες της Κρήτης και της Ελλάδας αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική πορεία στη νατοϊκή βάση της Σούδας, στην οποία καλούσε και ο Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό.



                          

Στις 12:00 πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης των Χανίων και ακολούθησε στις 14:00 μετάβαση με αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και πούλμαν στο Μαράθι από όπου και ξεκίνησε πορεία μέχρι και τη βάση της Σούδας, όπου υπήρχαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Και οι δύο πορείες είχαν εκατοντάδες κόσμου, με τη νεολαία και τους φοιτητικούς συλλόγους να δίνουν τον παλμό. Οι δύο πορείες κατάφεραν να αποτελέσουν ένα σημαντικό γεγονός στην Κρήτη, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης προς τους λαούς που χτυπιούνται από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, με βασική αιτήματα να κλείσει η βάση της Σούδας, να ανοίξουν τα σύνορα και να βγούμε από ΕΕ-ΝΑΤΟ.

Βίντεο από την πορεία στη Σούδα:



 Φωτογραφίες: