Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

18/4/16

Ένταση στην Ειδομένη μεταξύ προσφύγων και Αστυνομίας (18/04)

Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω άρθρο από τη σελίδα: http://www.seleo.gr/ σχετικά με περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας στην Ειδομένη.

Ένταση επικρατεί αυτήν τη στιγμή στην Ειδομένη με τους πρόσφυγες να έρχονται σε αντιπαράθεση με αστυνομικούς.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μια κλούβα της Αστυνομίας χτύπησε έναν πρόσφυγα, με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να αρχίσουν να διαμαρτύρονται και να έρχονται σε αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς. Ο πρόσφυγας μεταφέρεται αυτή την ώρα στο νοσοκομείο του Κιλκίς. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί.



Να σημειωθεί ότι το πρωί στην Ειδομένη πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της αστυνομίας, γύρω στις 7 π.μ., για να απομακρύνουν τις σκηνές από τη σιδηροδρομική γραμμή, η οποία είναι αποκλεισμένη εδώ και περίπου ένα μήνα, χωρίς να δημιουργηθούν εντάσεις. Ωστόσο, λίγη ώρα αφού η αστυνομία απομάκρυνε πρόσφυγες και μετανάστες από τη σιδηροδρομική γραμμή, ορισμένα άτομα επέστρεψαν στο σημείο και επανακατέλαβαν τη γραμμή.