Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

12/4/16

Ανταπόκριση από τη Χίο


  Κείμενο της Πρωτοβουλίας Πολιτών Χίο για κινηματική δράση, ρήξη με τις πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης
«Χώρες του ήλιου και δεν μπορείτε ν’ αντικρίσετε τον ήλιο. Χώρες του ανθρώπου και δεν μπορείτε ν’ αντικρίσετε τον άνθρωπο.» *
Σε προηγούμενη μας παρέμβαση για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα , καταθέσαμε τη βαθιά μας ανησυχία και προβληματισμό για τις εξελίξεις και για τα χειρότερα που έρχονται .Με έντονες ακόμα τις συγκινήσεις και τα συναισθήματα από τα γεγονότα του εφιαλτικού διημέρου για το νησί μας , αισθανόμαστε την ανάγκη να παρέμβουμε ξανά. Ότι και να γράψουμε σε αυτό το κείμενο αδυνατεί να περιγράψει αυτά που βιώσαμε στο Δημαρχείο και στην Φτωχιά Προκυμαία. Είναι πολύ διαφορετικό να διαβάζεις ανταποκρίσεις από τέτοια συμβάντα ανά τον κόσμο και άλλο να τα βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια ,να τα ακούς με τα δικά σου αυτιά .
ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
Κόσμος μαζεύεται στην κεντρική πλατεία απέναντι από το δημαρχείο, ανταποκρινόμενος στα καλέσματα και στις ανορθόγραφες αφίσες από μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ανάμεσά τους,νεοδημοκράτες, εθνικιστές-φασίστες και λούμπεν στοιχεία .
Δεν διαδήλωναν ενάντια στα νέα μέτρα του τρίτου μνημονίου , δεν διαδήλωναν ενάντια στο νέο ασφαλιστικό, δεν διαδήλωναν ενάντια στους νέους φόρους ,στις αυξήσεις εισφορών ,στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας , στην φτωχοποίηση του λαού. Δεν διαδήλωναν ενάντια στην επικείμενη κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α στα νησιά μας , την κατάργηση του Οίκου Ναύτου ,την αμφισβήτηση της αναγκαστικότητας της Ε.Μ.Χ , στο κλείσιμο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ,την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας.
«Αντί να κτυπάμε το γάιδαρο χτυπάμε το σαμάρι » .¨Διαμαρτυρόταν¨ όμως ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Ήδη από τα πρώτα λεπτά της συγκέντρωσης , οι υποκινητές τους άρχισαν να δείχνουν το πραγματικό αποκρουστικό τους πρόσωπο. Κηρύγματα μίσους ,ρατσιστικά συνθήματα, χουλιγκανισμοί και βιαιοπραγίες κατά πολιτών, ανδρών και γυναικών, απειλές και τελεσίγραφα κατά αριστερών ,αλληλέγγυων και δημοσιογράφων. Με συμπεριφορά όχλου μπούκαραν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ,καθιστώντας αδύνατη την ουσιαστική συζήτηση για τις εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα
ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
Και αν την Τετάρτη το απόγευμα ζήσαμε το « Pegida» στο νησί μας, την Πέμπτη το βράδυ στην Φτωχιά Προκυμαία είδαμε το παρακράτος και τους ΄¨Γκοτζαμάνηδες¨ να επιστρέφουν. Με κραυγές ,ιαχές ,κροτίδες ,ξύλα ,ρόπαλα και κυνηγητικά σκυλιά …Είχαν ήδη προειδοποιήσει από την προηγούμενη μέρα πως θα κατέβουν στο λιμάνι. Δεν θύμιζε σε τίποτα την περσινή διαδήλωση ,όταν οι ακτοπλοϊκές εταιρίες κατάργησαν μετά από 43 χρόνια την καθημερινή σύνδεση του νησιού μας με τον Πειραιά.
Η οργή τους έπρεπε να ξεσπάσει στους μετανάστες , στους πρόσφυγες ,σε γυναίκες και μικρά παιδιά. Με την παρουσία μας στο λιμάνι ,μαζί με άλλες συλλογικότητες και ευαισθητοποιημένους πολίτες επιχειρήσαμε να αποτρέψουμε ανεξέλικτες καταστάσεις ,κατορθώσαμε τουλάχιστον και γλιτώσαμε τα χειρότερα.
Στην Φτωχιά Προκυμαία της Χίου ,ενός τόπου που η ιστορία του είναι άρρηκτα δεμένη με τους Μικρασιάτες πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στο νησί το 1922! 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 –αργά το βράδυ « Or you came with me or you go with them» ο Δήμαρχος Χίου λέει στους πρόσφυγες: «τελείωσε: ή μαζί μου ή με αυτούς» και δείχνει προς τους φασίστες. Δηλαδή ή φεύγετε από το λιμάνι με τα πούλμαν ή σας παραδίδω στους φασίστες! Η Δημοτική Αρχή της πόλης! Σε γυναίκες και παιδιά. Στις οποίες προηγουμένως είχαν πετάξει ακόμη και κροτίδα, τους είχαν προπηλακίσει και όλα αυτά με την αστυνομία και το λιμενικό να κοιτά , να συλλαμβάνει πρόσφυγες και να προσαγάγει αλληλέγγυους.Αργότερα ο Δήμαρχος διαβεβαίωνε τους Χρυσαυγίτες ότι όλα θα τελειώσουν σε μία ώρα, δηλαδή απολογούνταν κιόλας, ενώ ο αντιδήμαρχος αργότερα ανέβασε φωτογραφία του άδειου λιμανιού γράφοντας «mission accomplished» (Αποστολή εξετελέσθη). Όλα αυτά απέναντι σε ανθρώπους ταλαιπωρημένους που ζητάνε αυτό που θέλουμε και όλοι εμείς: να συνεχίσουν το δρόμο τους! Να μην είναι φυλακισμένοι στη ΒΙΑΛ και να τους ταΐζουν από τα κάγκελα, σαν να είναι ζώα. Η Χρυσή Αυγή είναι πάντα ο μακρύς βραχίονας του κράτους, είναι πάντα το «βολικό» παρακράτος, όποια κι αν είναι η κυβέρνηση. Πόσο μάλλον μια κυβέρνηση και μια δημοτική αρχή που θέλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη βίαιη εκκένωση και τις επαναπροωθήσεις. Όμως, όλα αυτά συμβαίνουν γιατί η αστυνομία ,το λιμενικό και ο Δήμος Χίου τους παρέχουν την κάλυψη. Κι αυτό είναι πρόκληση για κάθε έννοια δημοκρατίας.
«Καμία κυβέρνηση δεν πολεμάει το φασισμό για να τον καταστρέψει. Όταν η αστική τάξη αισθανθεί ανασφαλής για τη διαχείριση των εξουσιών της, τα αφεντικά επιστρατεύουν το φασισμό για να διασφαλίσουν τα προνόμια τους»**
Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Για να μπορέσει να υλοποιήσει τη συμφωνία «θετική αξιολόγηση για να γίνει η Ελλάδα φραγμός στο προσφυγικό» ανέχεται τον κοινωνικό αυτοματισμό τόσο της ακροδεξιάς και των φασιστών όσο και των μηχανισμών καταστολής.
Αποστολή εξετελέσθη! Και ο Δήμαρχος Χίου συρόμενος από το ξενοφοβικό κλίμα , και με τους φασίστες να απειλούν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα μπουκάρουν στη Σούδα και στη ΒΙΑΛ απαιτεί την άμεση εκκένωση της Χίου από πρόσφυγες και μετανάστες. Το προσφυγικό όμως είναι ένα πολυσύνθετο ζήτημα με κοινωνικές , οικονομικές, πολιτικές και γεωπολιτικές προεκτάσεις και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Η ¨ Πρωτοβουλια ¨ θα συμβάλει με τις απόψεις της και την κινηματική της δράση στην ανάπτυξη του αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού, αντιρατσιστικού και δημοκρατικού κινήματος και θα συνεχίζει να αγωνίζεται:
• Ενάντια στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν ενδιαφέρονται ούτε για τις ανθρώπινες ζωές των προσφύγων, ούτε για τους κατοίκους των νησιών των οποίων η ζωή και η καθημερινότητα τους θα υποβαθμιστεί. • Ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ και της FRONTEX στο Αιγαίο, και στη δημιουργία Ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής-ακτοφυλακής. • Ενάντα στις πολιτικές της Ευρώπης-φρούριο και των φρακτών ,για την αναλογική κατανομή των προσφύγων στις χώρες της Ε.Ε • Ενάντια στην καταστροφική και πρακτικά ανεφάρμοστη συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας και στη προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας σε αυτή που δυσχεραίνει ουσιαστικά την προστασία για τους αιτούντες άσυλο • Για κατάλληλα δημόσια κτίρια και δομές, για την αξιοπρεπή στέγαση, περίθαλψη, σίτιση και δημόσια μέσα για τη μετακίνηση των προσφύγων, για χρηματοδότηση και προσλήψεις για τις δομές και υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης και όχι για κέντρα κράτησης και καταστολής.
Αποστολή εξετελέσθη! Μα η εικόνα της Χίου στα διεθνή Μ.Μ.Ε έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Υπάρχει όμως και η άλλη Χίος . Η Χίος της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης που εδώ και μήνες τόσοι άνθρωποι φροντίζουν τους πρόσφυγες και τόσοι άλλοι που μαζεύουν πράγματα και συνεχίζουν να προσφέρουν μετά τα γεγονότα. Αυτήν την εικόνα θα πρέπει να εξακολουθούμε να προβάλουμε.
Αποστολή εξετελέσθη! Με πολύ βαρύ όμως τίμημα και για την Χιακή κοινωνία . Ένα νησί δημοκρατικό που πρέπει να ξεπεράσει άμεσα το σοκ από τις προκλήσεις και την τρομοκράτηση των φασιστών και να διεκδικήσει ξανά την αξιοπρέπεια του βασιζόμενο στην πλούσια αγωνιστική ,ανθρωπιστική και πολιτισμική του παράδοση.
* Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ, **Buenaventura Durruti
Χίος 11/4/2016

Δεύτερη ενημέρωση
Ομάδα της Χρυσής Αυγής προέβη σε προπηλακισμούς προσφύγων και κατοίκων της Χίου ασκώντας λεκτική και σωματική βία, με την κάλυψη της αστυνομίας, του λιμενικού, αλλά και της δημοτικής αρχής Βουρνού.
Ο λαός της Χίου δεν έχει τίποτα κοινό με αυτή την εγκληματική συμμορία που σκορπά το μίσος και τις δολοφονίες μιμούμενη τα τάγματα εφόδου των Ναζί.
Οι κάτοικοι της Χίου όλο το προηγούμενο διάστημα αγκάλιασαν με αλληλεγγύη τους πρόσφυγες, θύματα πολέμου και των πολεμικών παιχνιδιών της Ευρωπαικής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Χιλιάδες εθελοντές, απλοί οικογενειάρχες συνέδραμαν με την προσωπική τους εργασία και το υστέρημά τους συμπαραστεκόμενοι στο ανθρώπινο δράμα και αναδεικνύοντας το μεγαλείο ψυχής του χιώτικου λαού!

Τα γεγονότα της Χίου δείχνουν ότι υπήρχε καλά οργανωμένο σχέδιο με στόχο τη μεταστροφή των κατοίκων εναντίον των προσφύγων:
·      Αποσιωπάται ότι η Αστυνομία ήταν αυτή που συνόδευσε  τους πρόσφυγες από τη ΒΙΑΛ στο λιμάνι της Χίου, προκειμένου να δημιουργηθεί πρόβλημα που δημιουργήθηκε! Επισυνάπτουμε βίντεο στο οποίο αποδεικνύεται ότι η Αστυνομία και με τη συνοδεία περιπολικών οδήγησε τους πρόσφυγες στο λιμάνι, ενώ θα μπορούσε να τους οδηγήσει στο χώρο της Σούδας ή του ΔΗΠΕΘΕ. 
·      Αποσιωπάται επίσης ότι βάση της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας οι πρόσφυγες που αιτούνται άσυλο πρέπει να αφήνονται ελεύθεροι. Δεν έχουν τελέσει κάποιο ποινικό αδίκημα για να κρατούνται φυλακισμένοι σε άθλιες συνθήκες! 
·      Αποδεικνύεται ότι η αδικαιολόγητη «επίθεση» των ΜΑΤ σε ολιγομελή ομάδα κατοίκων στα Ταμπάκικα ήταν στημένη, προκειμένου να δημιουργηθεί κλίμα αγανάκτησης στους κατοίκους της Χίου. Η επίθεση των ΜΑΤ ήταν εντελώς παράλογη, αφού και οι διαμαρτυρόμενοι ήταν ελάχιστοι, αλλά και κυρίως από το γεγονός ότι η μετακίνηση των προσφύγων στο χώρο το συγκεκριμένο βράδυ γινόταν με λεωφορεία, από άλλη είσοδο.
·      Τα επεισόδια της προηγούμενης Πέμπτης στο λιμάνι έγιναν με την ανοχή και σε πολλές περιπτώσεις με τη συμμετοχή της Αστυνομίας που αν και εύκολα μπορούσε να προστατεύσει τους πρόσφυγες, τους άφησε βορά στις ορέξεις των φασιστών χωρίς να πραγματοποιήσει ούτε μία σύλληψη. Την ίδια στιγμή το διαδίκτυο είναι γεμάτο από βίντεο όπου ολοκάθαρα απεικονίζονται τα πρόσωπα των χρυσαυγιτών που επιτέθηκαν σε πρόσφυγες, άντρες, γυναίκες και παιδιά! Εξακολουθούμε να περιμένουμε την αντίδραση της Εισαγγελίας Χίου που επιδεικνύει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην άσκηση ποινικών διώξεων.
·      Σειρά από πολιτικά πρόσωπα της Χίου έριξαν λάδι στη φωτιά με το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μηταράκη να κάνει λόγο για ανάγκη προστασίας των πολιτών, τον πρώην δήμαρχο Λαμπρινούδη να καλεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις και το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχαηλίδη να σιωπά ή να περιορίζεται σε ανέξοδα ευχολόγια. Στο ίδιο μοτίβο και οι Αντιδήμαρχοι Καραμανής και Καράλης, με τον πρώτο να δηλώνει μάλιστα ότι απειλήθηκε από πρόσφυγες δίνοντας θάρρος στο φασιστικό όχλο. Θλιβερότερη παρουσία ο ίδιος ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς που εμφανίστηκε στις κάμερες να τραβά και να σπρώχνει γυναικόπαιδα και να τους απειλεί «or you come with me or you go with them» δείχνοντας τους Χρυσαυγίτες!
·      Ακόμη χειρότερα ο Μ. Βουρνούς την επόμενη μέρα υιοθέτησε πλήρως την ατζέντα της Χρυσής Αυγής ζητώντας την εκκένωση της Χίου. Πρόκειται για μια λαϊκίστική και επικίνδυνη ρητορεία κυρίως γιατί ο Δήμαρχος γνωρίζει πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο είναι αντικειμενικά αδύνατο να γίνει. Εντούτοις την υιοθετεί προκειμένου να χαϊδέψει τα αυτιά των φασιστών, ενώ ταυτόχρονα δίνει νομιμοποίηση στους χρυσαυγίτες για νέες επιθέσεις προκειμένου να «ολοκληρωθεί η αποστολή» όπως την ονόμασε ο Αντιδήμαρχος Καράλης.
·      Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αλλά και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη δεξιά νεοφιλελεύθερη μετάλλαξή του, τώρα μετακινείται επικίνδυνα προς την ακροδεξιά. Στοχοποιούν τους εθελοντές και τους αλληλέγγυους κάνοντας λόγο για ύποπτο ρόλο τους, μόνο και μόνο επειδή οι τελευταίοι ενημερώνουν τους πρόσφυγες για τα νόμιμα δικαιώματά τους βάση των διεθνών συνθηκών. Καλύπτουν τη δράση της αστυνομίας που με τη σειρά της καλύπτει τους χρυσαυγίτες. Δείχνει ανοχή και αποδοχή στο κλίμα ατιμωρησίας των φασιστών. Είναι γνωστό ότι η κυβερνητική εξουσία πάντοτε και διεθνώς χρησιμοποιεί την ακροδεξιά όταν κινδυνεύει η πρωτοκαθεδρία της ή όταν βρίσκεται σε αδιέξοδα. Το γεγονός όμως ότι αυτό γίνεται από μια Κυβέρνηση που προέρχεται από την Αριστερά αποτελεί πρωτοφανή νομιμοποίηση της φασιστικής δράσης και εξαιρετικά κακό προηγούμενο.
·      Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι τράπεζες και η ολιγαρχία γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι μακρόχρονες πολιτικές λιτότητας, οι άδικες και τεράστιες αναδιανομές του πλούτου εις βάρος των οικονομικά αδύναμων μπορούν να επιβιώσουν και να επιβληθούν μονάχα με τη χρήση του αυταρχισμού, της βίας, του φασισμού. Πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης κινούνται με ακροδεξιό πρόσημο, κάτι που δεν ενοχλεί διόλου τους «δημοκράτες» των Βρυξελλών, αφού τα περισσότερα από αυτά τα καθεστώτα είναι πειθήνια όργανα του αχαλίνωτου καπιταλισμού και της πλουτοκρατίας και δρούν ανενόχλητα εις βάρος των αδύναμων.

Μέσα σε αυτό το πνιγηρό πλαίσο όπως τείνει να διαμορφωθεί, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι ο Ελληνικός Λαός έχει βιώσει επανειλημμένα την προσφυγιά αλλά και τη μετανάστευση. Τα τελευταία 6 χρόνια 500.000 νέα ελληνόπουλα, απελπισμένοι οικογενειάρχες, επιστήμονες με εξαιρετικές σπουδές, εγκατέλειψαν την Ελλάδα και μετανάστευσαν, όχι από επιλογή, αλλά προκειμένου να επιβιώσουν αυτοί και οι οικογενείες τους. Να γλυτώσουν από τις ανάλγητες πολιτικές λιτότητας που ασκούνται στο όνομα της σωτηρίας της πατρίδας, αλλά μονάδικο στόχο έχουν τον πλουτισμό των λίγων που νέμονται τις Τράπεζες, τα μέσα ενημέρωσης και τις εργολαβίες του Δημοσίου.
Καλούμε τους Χιώτες να έχουν στο μυαλό τους το δράμα των προσφύγων, αλλά και τις δυσκολίες των Ελλήνων μεταναστών που ήδη διαβιούν σε ξένες χώρες και όχι μόνο δεν θα οφεληθούν από την επικράτηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, αλλά αντιθέτως θα αποτελέσουν τα πρώτα θύματα!
ΤΕΛΟΣ, ας σκεφτούν οι ΧΙΩΤΕΣ:
·      Πότε είδαν τους φασίστες της Χρυσής Αυγής να υπερασπίζονται τους εργαζόμενους ενάντια στις πολιτικές λιτότητας;
·      Στήριξαν ποτέ τα δικαιώματα των συνταξιούχων ή των ναυτικών μας;
·      Στάθηκαν ποτέ στο πλευρό των επιστημόνων, των φοιτητών, της νεολαίας;
Όλοι γνωρίζουμε πως οι φασιστικοί κύκλοι είναι όργανο επιβολής του κεφαλαίου, της ολιγαρχίας και των εγχώριων και ευρωπαϊκών αφεντικών.
ΚΑΛΟΥΜΕ τους ΧΙΩΤΕΣ να απομονώσουν τους χρυσαυγίτες.
Ο ΑΓΩΝΑΣ για ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ περνά μέσα από αγώνες ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το κεφάλαιο που εκπροσωπεί και οι οποίοι έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε σφαγείο, ενώ τώρα ρίχνουν στην αρένα το τελευταίο τους όπλο, τη ΔΙΧΟΝΟΙΑ και τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ!
-       ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ
-       ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και τους συνεργάτες της!
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Τρίτη ενημέρωση
Πριν λίγες μέρες η ομάδα ερευνητών της Διεθνούς Αμνηστίας εξασφάλισε πρόσβαση σε δύο κλειστά κέντρα κράτησης, στη Μόρια της Λέσβου και στη ΒΙΑΛ της Χίου.
Ανάμεσα στους 89 πρόσφυγες και μετανάστες, με τους οποίους συνομίλησαν οι ερευνητές μας, υπήρχε ένας μεγάλος αριθμός ιδιαιτέρως ευάλωτων ανθρώπων, όπως έγκυες γυναίκες, άνθρωποι με αναπηρίες και μωρά. Η οργάνωση κατέγραψε σοβαρές δυσλειτουργίες στις διαδικασίες ασύλου και διαπίστωσε ότι πρόσφυγες, μετανάστες και αιτούντες άσυλο κρατούνται αυθαίρετα, υπό άσχημες συνθήκες, εν μέσω της βιασύνης για την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ- Τουρκίας. «Διέφυγα από τη Συρία για να αποφύγω τη φυλακή, αλλά τώρα είμαι στη φυλακή», δήλωσε χαρακτηριστικά στη Διεθνή Αμνηστία ένας νέος άντρας κοντά στα 30, μέσα από το κέντρο κράτησης στη Μόρια.
Εν προκειμένω, η Διεθνής Αμνηστία ζητά από την ΕΕ και την Ελλάδα να μην προχωρήσουν σε επιστροφές προσφύγων στην Τουρκία μέχρι να αντιμετωπιστούν τα κραυγαλέα κενά που τεκμηριώθηκαν από την ερευνητική αποστολή και η Τουρκία να καταστεί ασφαλής χώρα γι’ αυτούς.
Παράλληλα, η οργάνωσή μας σταθερά ζητά, μεταξύ άλλων, να χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα ώστε η ΕΕ να υποδεχτεί επειγόντως σημαντικά μεγαλύτερους αριθμούς αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα. Επίσης, την άμεση επανεγκατάσταση τουλάχιστον ενός ποσοστού 10% των πιο ευάλωτων Σύριων προσφύγων από χώρες, όπως η Τουρκία, ο Λίβανος και η Ιορδανία, έως το τέλος του 2016, καθώς και τη διάνοιξη ασφαλέστερων και νόμιμων οδών.....