Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

16/4/16

Κυριακή 17/4, ο Συντονισμός συμμετέχει στη Σύσκεψη για συνδιοργάνωση συγκέντρωσης στις 20/4 στο λιμάνι μετά από πρόσκληση Εργατικών Σωματείων

Την Κυριακή 17/4, στις 12.00, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στα γραφεία της ΠΕΝΕΝ, Κολοκοτρώνη 132, Πειραιάς για τη συνδιοργάνωση Συγκέντρωσης στο λιμάνι στις 20/4 μετά από πρόσκληση των εργατικών σωματείων: Σωματείο Εργατοϋπαλήλλων Καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος», Σύλλογος Υπαλλήλων ΝΑΤ, Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων των Εργαζομένων στην Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΤΑΝΠΥ), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΝΑΤ, ΠΡΟΣΠΕΡΤ, Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας ΜΕΤΡΟ Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Πανελληνία Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ)
Η πρόσκληση:
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

σας αποστέλλουμε την ανακοίνωση μας που αποτελεί την βάση του κοινού ψηφίσματος σχετικά με την διοργάνωση συγκέντρωσης που καλούν εργατικά Σωματεία για τις 20/4/2016 στην Πύλη Ε2 του ΟΛΠ με θέμα την έκφραση αλληλεγγύης υπέρ των Προσφύγων.



Παίρνοντας υπόψη την ουσιαστική συνεισφορά και δράση σας στο Προσφυγικό και Αντιφασιστικό κίνημα θεωρούμε σημαντική και αναγκαία την κοινή συμπόρευση μαζί μας στην συγκέντρωση στις 20/4/2016.


Είμαστε στην διάθεσή σας να μιλήσουμε για όλα τα ζητήματα που αφορούν την επιτυχή διοργάνωση της συγκέντρωσης και την παραπέρα πορεία του αγώνα.

Για τον σκοπό αυτό σας αποστέλλουμε τόσο την παραπάνω πρόσκληση όσο και το κείμενο της κοινής Ανακοίνωσης των 7 Σωματείων.

Οι Διοικήσεις των Σωματείων

20 ΑΠΡΙΛΗ 2016 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΠ ΠΥΛΗ Ε2, 6.30 Μ.Μ

 Συγκέντρωση – Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες 

Το εργατικό κίνημα στην πρώτη γραμμή του αγώνα Για τα δικαιώματα των προσφύγων - Ενάντια στις πολιτικές των απελάσεων Διεκδικούμε χώρους φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες ζωής και διαβίωσης Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες, Η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία αποτελεί συνέχεια των ρατσιστικών και ξενοφοβικών πολιτικών που έχουν επικρατήσει στις κυρίαρχες δυνάμεις της Ευρώπης όπως ήταν και είναι αυτές των κλειστών συνόρων, της Ευρώπης φρούριου, του αποκλεισμού των προσφύγων που κατατρεγμένοι από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους (που έχουν επιβάλει και συνεχίζουν να υποδαυλίζουν οι ΗΠΑ, η Ε.Ε, η Ρωσία και άλλες δυνάμεις) έχουν οδηγήσει εκατομμύρια λαών στην νοτιοανατολική Μεσόγειο στο ξερίζωμα από τις πατρίδες και τις εστίες τους αναζητώντας μακριά από αυτές ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. 

Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, οι πόλεμοι και οι εμφύλιες συρράξεις που υποκινούνται και γίνονται για την προώθηση των γεωστρατηγικών και οικονομικών συμφερόντων του ιμπεριαλισμού έχουν δημιουργήσει σοβαρότατους κινδύνους για την ειρήνη στην περιοχή και διαμορφώνουν συνθήκες για την γενικότερη ανάφλεξη της περιοχής η οποία εξελίσσεται σε εστία πολεμικών αναμετρήσεων. 

Η Ελληνική κυβέρνηση είχε και έχει τεράστιες ευθύνες διότι αποδέχτηκε, συμφώνησε και ταυτίζεται με αυτές τις πολιτικές με τον επιδιαιτητικό ρόλο στο Αιγαίο του ΝΑΤΟ, την ενίσχυση των κατασταλτικών δυνάμεων τύπου FRONTEX, με τις πολιτικές των επαναπροωθήσεων και απελάσεων, με την δημιουργία στρατοπέδων τύπου Αμυγδαλέζας!!! Στον αντίποδα αυτών των πολιτικών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο αναπτύσσεται ένα ισχυρό αντιπολεμικό κίνημα που απορρίπτει και αντιμάχεται τις πολιτικές των κλειστών συνόρων, που απαιτεί τον τερματισμό των πολεμικών συγκρούσεων, που αγωνίζεται να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των προσφύγων. Στην χώρα μας το κίνημα υπέρ των προσφύγων αποτελεί ίσως το καλύτερο παράδειγμα αλληλεγγύης σε όλη την Ευρώπη. 

Ο λαός μας και οι εργαζόμενοι τόσο στα νησιά όσο και στην ηπειρωτική χώρα, εκφράζουν καθημερινά με πολύμορφους τρόπους την στήριξη και την συμπαράστασή τους στα δικαιώματα των προσφύγων. Η προσπάθεια της κυβέρνησης και των διαπλεκόμενων ΜΜΕ να ενοχοποιήσουν το κίνημα αλληλεγγύης που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των προσφύγων ή να το ταυτίσουν με κερδοσκοπικές κινήσεις (ΜΚΟ) πέφτει στο κενό!! 

Ταυτόχρονα οι ξενοφοβικές κραυγές από την ακροδεξιά και τον νεοφασισμό που επενδύουν στο μίσος, στην μισαλλοδοξία, στον ρατσισμό εναντίον των προσφύγων δεν είχαν και δεν έχουν την παραμικρή απήχηση και ανταπόκριση από τις λαϊκές – εργατικές δυνάμεις της χώρας μας. 

Η προσπάθεια διάφορων νεοφασιστών τύπου Χρυσής Αυγής και άλλων νεοναζιστικών και ρατσιστικών μορφωμάτων χωρίς να υποτιμηθεί στο ελάχιστο, χρειάζεται και επιβάλλεται το εργατικό κίνημα, οι δυνάμεις της Αριστεράς, τα αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά κινήματα να ορθώσουν το ανάστημά τους, να εμποδίσουν με την δράση και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες τους κάθε απόπειρα η ακροδεξιά και ξενοφοβική ρητορική να περάσει σε λαϊκά και εργατικά τμήματα. 

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τα εργατικά σωματεία να συμπορευθούν μαζί μας στην συγκέντρωση που πραγματοποιούμε στις 20/4/2016 στον χώρο του δημόσιου λιμανιού που αποτελεί το επίκεντρο του αγώνα των προσφύγων στο λεκανοπέδιο της Αττικής, να διατρανώσουμε για άλλη μια φορά την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες, να εκφράσουμε την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή μας στα πολεμικά σχέδια των δυνάμεων του ιμπεριαλισμού, να παλέψουμε ενάντια στην συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας, για να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των προσφύγων, για την διαμόρφωση χώρων φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες, για την πρόσβασή τους στις δομές υγείας – περίθαλψης και εκπαίδευσης. 

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απρίλη 2016, μέρα Τετάρτη , στην Πύλη Ε2 στον Πειραιά, στις 6.30 μ.μ