Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

22/4/16

Aπεργία πείνας στη Ριτσώνα

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χαλκίδας σε Πρόσφυγες-Μετανάστες Από την Τετάρτη το βράδυ στο στρατόπεδο δήθεν φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα, τέσσερις πρόσφυγες άρχισαν απεργία πείνας. Απαιτούν την καταγραφή τους ως πρόσφυγες, την ένταξή τους στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης και διαμαρτύρονται για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο. Οι υπόλοιποι απαγόρευσαν την είσοδο στο όχημα του κέτερινγκ που φέρνει το φαγητό γιατί δεν έχει κανένα νόημα η διανομή του, είναι τόσο απαράδεκτο που δεν τρώγεται ούτε από πεινασμένους. Χθες και σήμερα οι περισσότεροι απείχαν από το συσσίτιο. Η προβιά της αλληλεγγύης όσων συντηρούν και δικαιολογούν αυτή την κατάσταση έχει πέσει και δεν μπορούν πια να κρύβονται. Το ζήτημα πρέπει να ανοιχτεί μέσα στην πόλη της Χαλκίδας με τη συμμετοχή όσο περισσότερων γίνεται ώστε να ξαναδοθεί το πραγματικό νόημα στις λέξεις ''αλληλεγγύη'', ''φιλοξενία'' και ''αξιοπρέπεια''.
 

 Πρόσθετη ενημέρωση Τα πράγματα πάνε προς το χειρότερο 5 πρόσφυγες είναι στην στην 4 ημέρα απεργίας, χωρίς ιατρική παρακολούθηση. Οι πρόσφυγες δεν ενημερώνονται σχετικά με το άσυλο ή οτιδήποτε άλλο σχετικό. Προχθές όλοι οι προσφυγες μπλόκαραν το φορτηγό του κέτερινγκ στην είσοδο του στρατοπέδου και δεν έφαγε κανείς στην συνέχεια ακολούθησαν οι απεργοί πείνας. Οι συνθήκες είναι άθλιες φίδια, ποντίκια, κουνουπια, το βράδυ κρύο και την ημέρα αφόρητη ζέστη. Το φαγητό είναι ελεεινό. Τα μωρά 2, 3 μηνών δεν διατρέφονται σωστά δεν δίνεται γάλα σε σκόνη στις μητέρες με αποτέλεσμα τα μωρα να πεινάνε. Οι άνθρωποι είναι απελπισμένοι. Υπάρχει γυναίκα χειρουργημένη στο στομάχι που δεν μπορεί να φάει παρά μόνον σούπα όπως καταλαβαίνεις είναι νηστική ή τρώει μακαρόνια αλλά έχει πρόβλημα.Οι συνθήκες υγιεινής εξακολουθούν να είναι άθλιες οι άνθρωποι είναι σαν τα ζώα. Καταγγέλουν ότι περνάνε κ 10, 15 μέρες άπλυτοι αφού υπάρχουν 4 ντούζ για 870 ανθρώπους !