Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

28/4/16

Από τη Ριτσώνα συνέντευξη τύπου απεργών πείνας



 
Η φροντίδα των μωρών στον προσφυγικό καταυλισμό της Ριτσώνας είναι αναγκαία!!!
Φρουτόκρεμες, σαμπουάν, μπανάκια, θερμός, εντομοαπωθητικά, κρέμες συγκάματος, πάνες, μωρομάντηλα, ό,τι χρειάζονται τα μωρά όλου του κόσμου. Το κόστος για μια εβδομαδιαία "υιοθεσία" δεν ξεπερνά τα 10-12 ευρώ.Ο καταυλισμός στη Ριτσώνα είναι εντελώς ακατάλληλος για τους κατατρεγμένους αυτούς ανθρώπους και πολύ περισσότερο για εγκύους, μωρά και παιδιά. Ζητάμε άμεση μετεγκατάσταση των προσφύγων σε φιλόξενα καταλύματα κοντά σε κατοικημένες περιοχές, μέχρι να πραγματοποιήσουν τη δίκαιη επιθυμία τους να πάνε όπου θέλουν.
Όλες/οι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε αυτά τα μωρά να επιβιώσουν μέχρι να ανοίξουν τα σύνορα. Αυτό θέλουν οι πρόσφυγες, αυτό ζητάμε κι εμείς.
Είμαστε υπό την αιγίδα της ΕΛΜΕ που δραστηριοποιείται στη συμπαράσταση των προσφύγων και την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους με διάφορους τρόπους. Δεν ανήκουμε σε καμία οργάνωση κυβερνητική ή μη κυβερνητική, απλώς προτείνουμε μια πράξη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, ως κάτι ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τους συνανθρώπους μας στο γκέτο της Ριτσώνας.

Αν θέλετε να γίνετε "μαμά/μπαμπάς" για μία ή περισσότερες εβδομάδες, μπείτε στην Ομάδα και ακολουθείστε τις οδηγίες.
Και παρακαλώ, κοινοποιήστε: