Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

11/4/16

Για τη συγκέντρωση στο Κουτσόχερο την Κυριακή 10/4


Αντιμέτωποι με την πρωτοφανή απόφαση απαγόρευσης της εισόδου μας, βρεθήκαμε την Κυριακή 10.4. στην πανθεσσαλική αντιπολεμική κινητοποίηση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στο στρατόπεδο του Κουτσόχερου, δεκάδες μέλη πρωτοβουλιών αλληλεγγύης, συλλογικοτήτων, πολιτικών οργανώσεων και αντιρατσιστικών κι αντιφασιστικών κινήσεων.

Παρατεταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της ΟΠΚΕ βρέθηκαν απέναντι σε ανθρώπους και σε συλλογικότητες που με την στάση τους και τη δράση τους διαχρονικά έχουν δείξει με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες, στους φτωχούς και κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται για το ψωμί, τη δουλειά και τα δικαιώματά του, και στις επανειλημμένες εκκλήσεις μας να μας επιτραπεί η είσοδος στο χώρο "φιλοξενίας", αφού αμφισβητήθηκε αρχικά από τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων το αν είναι "ανοικτού τύπου" η δομή στο Κουτσόχερο, αφού μας ειπώθηκε πως γίνεται απογραφή από τις στρατιωτικές δυνάμεις και γι' αυτό δε γίνεται να εισέλθουμε, στη συνέχεια μας ενημέρωσαν για συνεχιζόμενες εργασίες στο στρατόπεδο που θα κρατήσουν επί 3 μέρες, τελικά μας ανακοινώθηκε πως απαγορεύεται η είσοδος σε οργανωμένες ομάδες αλληλέγγυων!
Να τονιστεί η στάση του στρατιωτικού διοικητή, ο οποίος αρνήθηκε καν να συνομιλήσει μαζί μας, παρά την έκκληση των αλληλέγγυων.
Υπήρξε μια συνεχόμενη προσπάθεια με αλληλοαναιρούμενες δικαιολογίες, ώστε να απαγορευτεί η είσοδος των αλληλέγγυων στο στρατόπεδο. Ουσιαστικά επιδιώκεται η απαγόρευση των αλληλέγγυων να έρθουν σε επαφή με τους πρόσφυγες, και να καταστούν τα κέντρα "φιλοξενίας" αποστειρωμένες "υγειονομικές ζώνες" που να κρατούν εκτός τους, όσες κι όσους τολμούν να μιλούν για τον πόλεμο και τις ευθύνες των κυβερνήσεων και της Ε.Ε., στέκονται στο πλευρό των προσφύγων ανιδιοτελώς, χωρίς να είναι μέλη ΜΚΟ και κυβερνητικοί υπάλληλοι, επιμένουν να ενημερώνουν τους πρόσφυγες για τα δικαιώματά τους και που θεωρούν τους πρόσφυγες κομμάτι της κοινωνίας μας και τον αγώνα τους για ανοικτά σύνορα, για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, για αξιοπρέπεια και ελευθερία, και δικό μας αγώνα.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ ΟΜΩΣ!

Δεκάδες πρόσφυγες "έσπασαν" στην πράξη την απαγόρευση της αστυνομίας, όταν με αυτοσχέδια πλακάτ και συνθήματα, ενώθηκαν με τους αλληλέγγυους/ες, συζήτησαν μαζί μας, εξέθεσαν τα προβλήματά τους και μας μίλησαν για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους. Για το κομμένο νερό από το πρωί, για τα προβλήματα της σίτισης, για τα φίδια, τους σκορπιούς και τους αρουραίους, για την ανυπάρκτη υποστήριξη στο θέμα της ενημέρωσης και της δυνατότητας υποβολής ασύλου, για την αγωνία των προσφύγων για τα παιδιά τους και το μέλλον τους, για την εκπαίδευση και την υγειονομική τους περίθαλψη.

Καταγράφτηκαν οι ανάγκες των προσφύγων σε είδη πρώτης ανάγκης και τονίστηκε η αναγκαιότητα της συνέχισης της συλλογής ειδών, μια και οι ελλείψεις είναι πάρα πολλές.
"Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι, Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι", "Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμος στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών", μερικά από τα συνθήματα που ένωσαν τις φωνές και τις καρδιές προσφύγων κι αλληλέγγυων!

Καταγγέλουμε τη στάση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την είσοδο αλληλέγγυων στο Κουτσόχερο και να στείλει αστυνομικές δυνάμεις απέναντι σε αγωνιστές/στριες και συλλογικότητες που στέκονται στο πλευρό των φτωχών, των αδύνατων, των ανέργων, των προσφύγων και όλων των κομματιών της κοινωνίας που αγωνίζονται ενάντια σε κάθε μορφής εκμετάλλευση και διακρίσεις.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως η ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη, η αντιπολεμική κι αντιιμπεριαλιστική δράση, θα συνεχιστεί και μάλιστα πιο μαζικά και μαχητικά από ποτέ.


Διεκδικούμε κι αγωνιζόμαστε για:


Να σταματήσουν οι πόλεμοι
Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως αυτό του Κουτσόχερου.
Καμιά συμμετοχή, στήριξη, βοήθεια στους νατοϊκούς σχεδιασμού
Προστασία των προσφύγων, άσυλο σε όλους, να ανοίξουν τα σύνορα, ελευθερία, Δικαιώματα, στέγη, σίτιση για όλους.
Να ακυρωθεί ο νέος νόμος της κυβέρνησης ενάντια στους πρόσφυγες.


Συνεχίζουμε τη δράση μας, με Πανθεσσαλικό αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους πρόσφυγες το Σάββατο 16 Απριλίου στη Λάρισα και πορεία προς την 1η Στρατιά και στη συνέχεις οργανωμένη μετάβαση και παρέμβαση στο Κουτσόχερο.

Καλούμε τον κόσμο της εργασίας και της μαχόμενης αγροτιάς, τους ανέργους και τη νεολαία, τον κόσμο των συλλογικοτήτων και των τοπικών κινημάτων, τα συνδικάτα και τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και τις μαθητικές κοινότητες, να συμμετέχουν στο Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο και να στείλουμε ηχηρό μήνυμα εναντίωσης στον πόλεμο κι αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.


ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ