Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

14/4/16

Εκδήλωση στη Φιλαδέλφεια την Κυριακή 17/4 για το προσφυγικό απο 6 φορείς


Σωματείο εργαζομένων Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας
Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αριστοτέλης», Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, Λαϊκή Συνέλευση Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας,
Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Ιατρείο Ν. Φιλαδέλφειας, Ν. Χαλκηδόνας, Ν. Ιωνίας & γύρω περιοχών, Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή,
Συντονισμός για Προσφυγικό/Μεταναστευτικό
Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων, Συλλογικοτήτων

Ανοικτή εκδήλωση για το προσφυγικό - μεταναστευτικό
Κυριακή 17 Απριλίου, στις 7μμ, στην πλατεία Πατριάρχου


ΟΤΑΝ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ποιος πνίγει τους πρόσφυγες στο Αιγαίο, δημιουργεί φτώχεια και πολέμους, κρατά τα σύνορα κλειστά, αρνείται χαρτιά και δικαιώματα, φέρνει μνημόνια και εκμετάλλευση, καταργεί τα δικαιώματα των εργαζομένων;

Ο εχθρός είναι ο ίδιος

Αυτός που φέρνει τη φτώχεια και την ανεργία σε εμάς, αλλού σπέρνει βόμβες και θάνατο!

Δεν είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες οι εχθροί μας

ΕΕ και ΝΑΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

Η ελληνική Κυβέρνηση υπογράφει μαζί τους

Όλα γίνονται για το κέρδος

Οι εργαζόμενοι και οι λαοί θυσιαζόμαστε ως σύγχρονες Ιφιγένειες για να πνεύσει ούριος άνεμος στα πανιά της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Αυτοί είναι οι εχθροί μας!

Νομίζαμε ότι τα ατελείωτα καραβάνια των προσφύγων ανήκουν στο παρελθόν, σταντοκιμαντέρ και τις ταινίες, κάπου μακριά στην Ασία ή την Αφρική. Όμως ο πόλεμος είναι εδώ μπροστά μας. Το ΝΑΤΟ είναι στο ΑΙΓΑΙΟ να μας «φυλάξει» από τους κυνηγημένους του πολέμου. Οι φράχτες των κλειστών συνόρων απλώνονται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Αντίθετα με όσα διαδίδονται δεν είναι η Ευρώπη των ανθρώπινων αξιών και ιδεών, ήταν και είναι η Ευρώπη της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων και κερδών, η Ευρώπη των μνημονίων και της εκμετάλλευσης, η Ευρώπη των βομβαρδισμών. Οι χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που ευθύνονται για την εμπόλεμη κατάσταση στηνπεριοχή της Συρίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν κ.α. και τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων, φράζουν μεκάθε τρόπο τις διεξόδους αυτών των ανθρώπων που θέλουν να γλυτώσουν από το θάνατο και τη φτώχεια.

Η δολοφονική συμφωνία της συνόδου κορυφής ΕΕ-Τουρκίας στις 18/03, η οποία υπογράφτηκε και από την ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έβαλε την οριστική ταφόπλακα σε ότι περιγράφει ο όρος «δικαιώματα προσφύγων», κουρελιάζοντας τη συνθήκη της Γενεύης μαζί με όλα τα προβλεπόμενα για πρόσφυγες πολέμου που χρήζουν διεθνούς προστασίας.

Οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών μαζί με το φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν έδειξαν με αυτήν την απόφαση το πιο σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο της ΕΕ. Η συμφωνία αυτή έρχεται να συμπληρώσει ότι δεν κατάφεραν οι περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και αποτυπώνει με μεγάλη σαφήνεια την αντιδραστική, κυνική και κανιβαλική πορεία της ΕΕ, η οποία ουσιαστικά περιλαμβάνει όλα τα κατασταλτικά μέτρα για το πως θα αποτρέψουν πρόσφυγες και μετανάστες να μετακινηθούν σε χώρες της ΕΕ.

Προβλέπει επαναπροώθηση όλων όσων φτάνουν στην Ελλάδα από τις 20/03 και έπειτα. Για να υλοποιηθεί αυτό, έχουν ανακηρύξει την Τουρκία «ασφαλή τρίτη χώρα», αγνοώντας βέβαια τις συνεχείς καταγγελίες για καταπάτηση δικαιωμάτων και κακομεταχείριση προσφύγων, απελάσεις και επαναπροωθήσεις στη Συρία και το Ιράκ, δηλαδή πίσω στο πόλεμο. Αυτή η συμφωνία έχει την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης.

Πίσω από τα "δάκρυα για τους κατατρεγμένους πρόσφυγες", η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεκίνησε ήδη το ανθρωποκυνηγητό, τις συλλήψεις και τις απελάσεις. Διαχωρίζει τους πρόσφυγες ανάλογα με τη χώρα καταγωγής τους, μετατρέπει τα hotspot σε κέντρα κράτησης - στρατόπεδα συγκέντρωσης, προκαλώντας ακόμη και την αντίδραση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Να ενισχύσουμε την αγωνιστική αλληλεγγύη με τους λαούς που είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, απομονώνοντας τις ρατσιστικές φασιστικές και ξενοφοβικές κραυγές

Να δυναμώσουμε την πάλη μας ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που ξεριζώνουν από τις εστίες τους εκατομμύρια ανθρώπους Να βρεθούμε στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών, που βιώνουν δύσκολες απάνθρωπες συνθήκες και να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση αναγκαία μέτρα για την υποδοχή και την αξιοπρεπή φιλοξενία τους, την κατάργηση όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ.

Μας λένε: οι μετανάστες ή εμείς. Όμως οι παππούδες μας ήταν πρόσφυγες, οι γονείς μας ήταν οικονομικοί μετανάστες, τα αδέρφια μας φεύγουν στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά.







































ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ, Η ΦΤΩΧΙΑ,












Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΡΑΧΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ












ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ





Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ