Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

6/4/16

Ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργοσαρωνικού καταγγέλλει την "Ομάδα Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική'' για ξενοφοβική, ρατσιστική δράση


  Το Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών νησιών Αργοσαρωνικού καταγγέλλει την " Ομάδα Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική" για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία που καλλιεργεί συστηματικά στην τοπική κοινωνία σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα. Στην καλλιέργεια αυτών των απαράδεκτων νοοτροπιών συνεπικουρείται από χρυσαυγίτικους και ακροδεξιούς κύκλους του νησιού , όπως έδειξε ξεκάθαρα το κλίμα μίσους και ξενοφοβίας μέσα στο οποίο έγινε η συζήτηση στην ''Επιτροπή Μεταναστευτικής Πολιτικής'' του Δήμου(27/03/2016) για το περίφημο δημοψήφισμα που προτείνει η συγκεκριμένη ομάδα, σχετικά δηλαδή, με το αν μπορεί ή όχι να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο νησί.


Ο πολιτισμός και το δήθεν δημοκρατικό πρόσωπο της συγκεκριμένης ομάδας αποκαλύφθηκε πλήρως στη συνεδρίαση της συγκεκριμένης επιτροπής όταν ταυτίστηκε με την ξενοφοβική νοοτροπία ,τις άναθρες και υστερικές κραυγές και τη διαπόμπευση κάθε διαφορετικής αντίληψης. Γιατί εκεί δεν υπήρχε καμιά εκκωφαντική συμμετοχή του λαού της Αίγινας , όπως διακηρύττει η Ο.Π.Α.Ε.Π, αλλά μια μεθοδευμένη (καθόλου αυθόρμητη) συγκέντρωση αυτών των κύκλων με σκοπό να σπρώξουν τον Δήμο σε μια ξενοφοβική απόφαση για το προσφυγικό. Εκκωφαντικό ήταν το κλίμα μίσους και ξενοφοβίας με το οποίο ταυτίστηκε απόλυτα η συγκεκριμένη ομάδα , δημιουργώντας μια ντροπιαστική εικόνα για την κοινωνία και τον πολιτισμό του νησιού. 

Ο ''πολιτισμός'' της βαρβαρότητας και της ξενοφοβίας ,που χαρακτηρίζει την ομάδα αυτή, δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την πραγματική εικόνα της κοινωνίας της Αίγινας. Γιατί υπάρχει ασφαλώς και στο νησί μας η εικόνα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, έννοιες προφανώς άγνωστες στη σγκεκριμένη ομάδα. Αυτή εκδηλώθηκε έμπρακτα και χωρίς καμιά ιδιοτέλεια από μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων του νησιού με την αποστολή τροφίμων και αλλων αναγκαίων υλικών προς τους πρόσφυγες, που οργανώθηκε από τον Συλλογό μας και συνεχίζει.Γιατί η αλληλεγγύη δεν εξαντλείται στην πράγματι ιδιοτελή δράση των περισσότερων μη κυβερνητικών οργανώσεων , όπως διαδίδει παραπλανητικά και εκ του πονηρού η Ο.Π.Α.Ε.Π. Οι ηλικιωμένες γιαγιάδες και αρκετοί κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου δεν σκέφτηκαν το τουριστικό προϊόν του νησιού τους για να ταϊσουν πεινασμένα παιδάκια, αλλά και για να φιλοξενήσουν οικογένειες προσφύγων στα σπίτια τους. Υπάρχει βέβαια και η μισαλλόδοξη χουντική μειοψηφία της Βέρροιας που είναι στο ίδιο σύστημα αξιών με την Ο.Π.Α.Ε.Π. Ο καθένας διαλέγει το στρατόπεδο που θέλει ν' ανήκει. 

Η ομάδα αυτή απέχει από οποιαδήποτε κινητοποίηση και αγώνα ενάντια στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές , ενώ "θυμάται'' αυτές τις πολιτικές μόνο και μόνον όταν θέλει να καλλιέργήσει πλαστές , διχαστικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε ''Έλληνες'' και "ξένους'', όπως συνήθως κάνουν όλοι οι φορείς της ρατσιστικής μισαλλοδοξίας. Καταγγέλλει τους πρόσφυγες με πολεμικούς όρους ,(ισλαμιστές στα παράλια της Μικράς Ασίας, κ.α.) αφήνοντας στο απυρόβλητο τα αίτια που δημιουργούν τον πόλεμο και την προσφυγιά. Παρά την εθνικιστική κινδυνολογία δεν έχει τίποτε να πει για την παρουσία του Ν.ΑΤ.Ο στο Αιγαίο , ενώ φαίνεται ν΄αποδέχεται την επαίσχυντη συμφωνία Ε.Ε - Τουρκίας. Είναι αδιάφορη για τους τόσους πνιγμούς στο Αιγαίο , ειδικά μικρών παιδιών. Καλλιεργεί στην τοπική κοινωνία μια απαράδεκτη κινδυνολογία για αρρώστιες, όξυνση των τοπικών προβλημάτων για να εγκαταστήσει το φόβο στις ψυχές των συμπολιτών μας, την ώρα μάλιστα που δεν υπάρχουν πρόσφυγες στο νησί, αλλά για να μην έρθουν. Στην τελευταία της ανακοίνωση μάλιστα φτάνει στο σημείο να εκτοξεύσει δημόσια απειλές εναντίον όλων όσων δεν τάσσονται με τις επιλογές της ή δεν αποδεχθούν τις αποφάσεις του περίφημου δημοψηφίσματος. Συγκεκριμένα μιλάει :

α. '' για σωρεία ένδικων μέσων κατά εκείνων που ,είτε με τις πολιτικές αποφάσεις τους είτε με τις πράξεις προκαλέσουν οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία στο τουριστικό προϊόν ή στην κοινωνική ζωή του νησιού, επιχειρώντας να εγκαταστήσουν πρόσφυγες ή άλλους μουσουλμάνους μετανάστες.'' H ζωή και η αξιοπρέπεια των ανθρώπων, ανεξάρτητα από θρήσκευμα ή εθνικότητα, έχει μεγαλύτερη σημασία και προτεραιότητα από το οποιοδήποτε εμπορικό κέρδος. 

β. Το αποκορύφωμα των απειλών: ''O Δήμος να προετοιμάσει το νομικό πλαίσιο ανακήρυξης και "ανεπιθύμητων προσώπων'', δηλαδή δεν περιβάλλονται από την φιλοξενία στην Αίγινα. (η υπογράμμιση ανήκει στον ή στους συντάκτη/ες του κειμένου) Τα μέτρα αυτά ή και όποια άλλα αποφασισθούν , να καθιστούν σαφές το πολύ υψηλό κόστος πολιτικό, οικονομικό, ηθικό, προσωπικό και κάθε άλλο για όποιον τολμήσει να αψηφήσει η λαϊκή βούληση''.Το γεγονός ότι μια πολιτική ομάδα με ρατσιστικές , ξενόφοβικές και εθνικιστικές αντιλήψεις κινείται με αντιδημοκρατικό και αυταρχικό τρόπο, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Το γεγονός όμως ότι φτάνει στο σημείο να απευθύνει δημόσια απειλές προς την τοπική κοινωνία, είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει ούτε απαρατήρητο, ούτε χωρίς αντίδραση. Ζητεί προγραφές προσώπων για τα οποία μάλιστα θα υπάρχουν συνέπειες , οπως αναφέρει το κείμενο, σε πολιτικό, οικονομικό, ηθικό και προσωπικό επίπεδο. Ποιες ακριβώς θα είναι αυτές ; Τι ακριβώς σημαίνει η φράση του κειμένου ΄'και κάθε αλλο μέτρο'' ; Μάλιστα, ζητεί να παρθούν τα μέτρα αυτά με στιβαρή πυγμή. 

Το δημοψήφισμα που προτείνει η Ο.Π.Α.Ε.Π είναι και πρόταση της " Χρυσής Αυγής", η οποία διατυπώθηκε δημόσια στη σχετική συζήτηση στη Βουλή για το προσφυγικό από τον Γ. Γραμματέα της. (1.4.2016). Η επισήμανση αυτή είναι αναγκαία για να είναι πλήρως γνωστή στην τοπική κοινωνία η πολιτική καταγωγή και η φυσιογνωμία τέτοιων προτάσεων , όπως και το γεγονός ότι η Ο.Α.Ε.Π είναι ταυτισμένη σε βασικά σημεία για το προσφυγικό με το ναζιστικό μόρφωμα. 

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και την τοπική κοινωνία ν' απομονώσουν αυτό το ξενόφοβο και ρατσιστικό μόρφωμα και να καταδικάσουν τη στοχοποίηση της διαφορετικής άποψης που επιχείρησε με τις απαράδεκτες παρεμβάσεις του. 

Για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία δεν μπορεί να υπάρχει θέση στην κοινωνία.



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ 


    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ             ΧΡΥΣ.ΜΟΣΧΟΝΑ