Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

15/4/16

Ενημέρωση από τις κινητοποιήσεις προσφύγων από το στρατόπεδο Κατσικά 13/4



Εδώ η κατάσταση όλο και κλιμακώνεται προς το χειρότερο, από πλευράς διαβίωσης. 
Τώρα που σας γράφω (13/4), οι πρόσφυγες κάνουν καθιστική διαμαρτυρία σην Εγνατία, κλείνοντάς τη στο ύψος περίπου του Κατσικά. Στο μεταξύ, από χτες οι αστυνομικοί κάνουν "ευγενικές εξακριβώσεις" στοιχείων αλληλέγγυων και πλέον, δεχόμαστε όλη τη σαπίλα των τοπικών ΜΜΕ, με μικρές εξαιρέσεις.


Σήμερα (14/4) ο κόσμος που είναι ειδικά στον Κατσικά, είναι εξαγριωμένος. Κάθε μέρα παρακαλάνε να μη βρέξει, οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμούνται ακόμα πάνω στα χαλίκια, χωρίς στρώματα αρκετοί από αυτούς, ενώ δήμος-περιφέρεια κινούνται από το "νίπτω τας χείρας μου" μέχρι τη γραμμή, "δεν λέμε ότι δεν τους θέλουμε, αλλά δεν κάνουμε τίποτε γι αυτούς". Σήμερα γύρω στη 1 πήγε στο μπλόκο ο δήμαρχος Ιωαννίνων και ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις. Οι πρόσφυγες έχουν ένα βασικό αίτημα, να μετακινηθούν σε αξιοπρεπείς χώρους διαμονής. 
Σε κάποια φάση και ενώ η συζήτηση συνεχιζόταν, τα ΜΑΤ έκαναν ντου. Έγιναν 27 συνολικά προσαγωγές, όλοι-ες απελευθερώθηκαν κατά τις 6.30 το απόγευμα. Την ίδια ώρα, έγινε κατάληψη στο δημαρχείο, όπου κρατήθηκε μέσα στο γραφείο του ο δήμαρχος και άλλοι δύο δημ. σύμβουλοι.
Στην αστυνομία, έγινε εκφοβισμός, κάποιους πρόσφυγες τους έγδυσαν.