Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

15/4/16

Ενημέρωση από το Λιμάνι του Πειραιά και την Πέτρου Ράλλη 15/4



1.    Εδώ και μια βδομάδα μετά τις 8:30 το βράδυ κλείνουν τις πύλες και αφήνουν μόνο μία αυτή στη Ε2. Η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι όλες οι πύλες του λιμανιού προς την πόλη θα είναι κλειστές και θα ανοίγουν μόνο κατά την επιβίβαση -αποβίβαση πλοίων.  Κλειδώνει σε μεγάλα χρονικά διαστήματα όλες τις πύλες (Ε1- Ε2 - Ε3) και δεν υπάρχει ο οποιοσδήποτε στα σημεία εισόδου για πληροφόρηση. Άτομα που ήθελαν να εξυπηρετηθούν για πακέτα από Κρήτη ή να πάνε στο Υπουργείο, δεν μπορούν να μπουν ούτε αυτοί.

2.    Το λιμενικό ζήτησε και κράτησε τα στοιχεία αλληλέγγυων από το Πέτρινο και απείλησε ότι θα προχωρούσε και σε προσαγωγές.

3.    Έχουμε καταγγελίες ότι η αστυνομία κάνει ελέγχους σε αυτοκίνητα, και κρατά τους αριθμούς των πινακίδων και τα στοιχεία, όταν επιστρέφουν με πρόσφυγες πίσω στον Πειραιά, που τους έχουν πάρει σε σπίτια ή σε Εργατικές Λέσχες για να κάνουν μπάνιο, με τη δικαιολογία ότι ελέγχουν τα αυτοκίνητα γιατί έχουν πληροφορίες ότι επιστρέφουν πρόσφυγες πίσω στον Πειραιά.

4.    Άρχισαν να καταγράφουν όλο το λιμάνι. Τους στήνουν όλους στην ουρά, βγάζουν φωτοτυπία τα χαρτιά τους, τους τα σφραγίζουν και με τους λένε ότι μόνο με αυτά τα σφραγισμένα θα μπορούν να μπαινοβγαίνουν στο λιμάνι με έλεγχο. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι θέλουν να ξέρουν ποιοι μένουν μόνιμα στο λιμάνι, το οποίο σχεδιάζεται να εκκενωθεί πολύ άμεσα και να μεταφερθούν στον Σκαραμαγκά. Δημιουργείται κίνδυνος για όσους τα χαρτιά έχουν αρχίσει να λήγουν μαζικά, καθώς ο μήνας εκπνέει.

5.    Μας απείλησαν επίσης ότι δεν θα επιτρέπουν την είσοδο σε αλληλέγγυους, παρά μόνο τους "διαπιστευμένους". Μεθοδεύουν το μητρώο εθελοντών.

6.    Η Παμπειραϊκή τις αποθήκες που διαχειριζόταν τις έχει αδειάσει στο μεγαλύτερο μέρος τους από τα είδη που προσφέρει ο κόσμος για τους πρόσφυγες του λιμανιού για να τα μεταφέρει αλλού. Το λιμενικό δεν επέτρεψε σήμερα καμία μεταφορά υλικών στην αποθήκη του πέτρινου (ήρθαν 3 αυτοκίνητα με είδη και τα γύρισαν πίσω), με δικαιολογία ότι το λιμάνι κλείνει και δεν χρειάζονται πια υλικά στις αποθήκες, θα πηγαίνουν όλα στα καμπ.

7.    Στην Πέτρου Ράλλη δηλώνουν ότι όσων τα χαρτιά θα συλλαμβάνονται και σε αυτούς ανήκει η μεγάλη πλειοψηφία των Αφγανών κλείνει το μήνα και άρα τα χαρτιά τους λήγουν, και δεδομένου ότι το σκάιπ δε λειτουργεί και άρα κανείς δεν μπορεί να καταθέσει αίτημα ασύλου, δημιουργείται νομίζω μείζον πολιτικό ζήτημα για χιλιάδες ανθρώπους.