Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

25/6/16

Η ζούγκλα της παραπληροφόρησης

Δεν γίνεται να ανεχθείς την ψευδολογία της ζούγκλας, όταν ήσουν εκεί.

Αρχικά, ένα ερώτημα: έχει ανταποκριτή το zougla.gr  στη Μαλακάσα; Από πού πήρε τις πληροφορίες; Οι κρατικοί υπάλληλοι, με στολή ή χωρίς, εκτελούν και τέτοια καθήκοντα;

Στα υπόλοιπα του «ρεπορτάζ»..

 Για τον τίτλο του δημοσιεύματος, «Ένταση στο κέντρο κράτησης μεταναστών στη Μαλακάσα». Τελικά, κάποια στιγμή, πρέπει να αποφασίσουν. Είναι κέντρα κράτησης ή «ανοιχτές δομές φιλοξενίας»; Ο Συντονισμός, αλλά και πολλοί άλλοι, τα καταγγέλλουμε ως  κέντρα κράτησης, με βάση τις συνθήκες και τη λειτουργία τους,  και μας κατηγορούν για «διασπορά ψευδών ειδήσεων».  Και η γλώττα του zougla συνεχίζει ακάθεκτη « … στους έγκλειστους μετανάστες …». Είναι το μόνο αληθινό από όσα γράφει. Ναι, είναι έγκλειστοι.

Τα υπόλοιπα ανήκουν στη σφαίρα του τραγελαφικού. Κρίθηκε, λοιπόν, ότι το περιεχόμενο των φυλλαδίων, που ήταν γραμμένο στα αραβικά ( να διορθώσουμε ότι ήταν στα φαρσί ), « θα προκαλούσε αναταραχή στους κρατούμενους» (πάλι η λανθάνουσα γλώσσα ομολογεί την αλήθεια περί κρατουμένων). Ποιος από τους ιθύνοντες διάβασε την ανακοίνωση του Συντονισμού, που παρεμπιπτόντως δεν μας ζητήθηκε, και κατάλαβε το περιεχόμενο «αναταραχής»; Αυτό να μας το εξηγήσει ο δαιμόνιος ερασιτέχνης ρεπόρτερ που συνεχίζει με εκείνες τις απόλυτες ψευδο - μπουρδολογίες περί «απώθησης της αστυνομικής δύναμης», «εισβολής», κλπ.

Για το δηλητήριο της κάθε ζούγκλας υπάρχει το αντίδοτο: αγώνας και αλληλεγγύη για τα δικαιώματα ντόπιων, προσφύγων, μεταναστών.

Κ. Β.