Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

10/6/16

Κινητοποίηση προσφύγων στο στρατόπεδο στη Μαλακάσα




Σήμερα Τετάρτη 8 Ιούνη οι Αφγανοί πρόσφυγες του στρατοπέδου της Μαλακάσας συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν έξω από το στρατόπεδο. Παιδιά, γυναίκες με μωρά στην αγκαλιά, ηλικιωμένοι με μαγκούρες κρατούσαν πανώ και φώναζαν συνθήματα διαμαρτυρόμενοι για την άθλια διαβίωση και τον εγκλωβισμό τους. Τα παιδιά φόραγαν μαντήλια υπέρ της ειρήνης και κατά του πολέμου που συνεχίζεται στη χώρα τους και ξεκληρίζει τους συμπατριώτες τους. 
Διαδήλωσαν για τις άθλιες συνθήκες υγιεινής στο στρατόπεδο της Μαλακάσας (1 μπάνιο για τις γυναίκες σε πληθυσμό 1350 προσφύγων) και κρατώντας το άθλιο φαγητό που τους προσφέρουν το έδειχναν στον κόσμο. Το μεγαλύτερο πανό τους απευθυνόμενοι προς το υπουργείο που τους εγκλωβίζει στη φυλακή του στρατοπέδου και τους στερεί τα δικαιώματά τους για άσυλο έγραφε: «ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΕΣ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ;», και με το σύνθημα «ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΑ» (κατήγγειλαν την υπεύθυνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο στρατόπεδο της Μαλακάσας που τους απειλεί με απέλαση, τους στερεί τα αναγκαία που οι εθελοντές προσφέρουν στους ίδιους και εδώ και σχεδόν 45 ημέρες όχι μόνο δεν έχει κάνει τίποτε αλλά δυσχεραίνει τιμωρητικά και βασανιστικά τη ζωή τους).
Παρών στη διαδήλωση ήταν και κλιμάκιο από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ που παρακολουθούσε και μάθαινε από τους ίδιους τους πρόσφυγες λεπτομέρειες για τα αιτήματα και τις συνθήκες διαβίωσής τους!