Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

26/6/16

Ανακοίνωση-Καταγγελία του Μετώπου Ρήξης και Ανατροπής δήμου Θέρμης

Από τις 11/02/2016 το Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής τοποθετήθηκε με δημόσια ανακοίνωση υπέρ της φιλοξενίας των προσφύγων στη χώρα μας αλλά και το Δήμο Θέρμης. Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανακοίνωσε, και χωρίς να προηγηθεί καμία ενημέρωση για το ζήτημα στους δημότες, τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας στις αποθήκες Κορδογιάννη στα Βασιλικά διαφωνήσαμε για τον χώρο αυτό καθώς είναι ακατάλληλος για τη διαβίωση των προσφύγων. Ο συγκεκριμένος χώρος παρέμενε κλειστός και αχρησιμοποίητος για 50 χρόνια και η οροφή του σκεπάζεται από λαμαρίνες, κάτι άκρως επικίνδυνο κατά τους θερινούς μήνες που η θερμοκρασία ανεβαίνει συνεχώς. Το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης για τους ίδιους λόγους ομόφωνα απέρριψε το συγκεκριμένο χώρο φιλοξενίας και απαίτησε από την κυβέρνηση νέα λύση στο πρόβλημα.


Δυστυχώς, με αφορμή τα παραπάνω δημιουργήθηκε στα Βασιλικά μια ξενοφοβική ομάδα κατοίκων, καθοδηγούμενη από στελέχη της Χρυσής αυγής, σπέρνοντας τον πανικό σε όλη την περιοχή και δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας εναντίον των προσφύγων αλλά και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου που στέκονται αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες. Τη Δευτέρα 13/06/2016 το απόγευμα, ημέρα άφιξης 1160 προσφύγων, μετέβη έξω από το χώρο φιλοξενίας στις αποθήκες Κορδογιάννη ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής του δημοτικού σχήματος «Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής» Δ. Βλαχομήτρος προκειμένου να αποφευχθούν συγκρούσεις με τους πρόσφυγες και με ομάδα εξαγριωμένων κατοίκων. Σε ένα παραλήρημα από κραυγές, φωνές και μίσος, ακροδεξιό στοιχείο από την ομάδα των κατοίκων που αντιδρούν στη δημιουργία του χώρου φιλοξενίας, δεν δίστασε να χειροδικήσει βίαια στον Δ.Βλαχομήτρο.
Καταγγέλλουμε:
-τον Απόστολο Μαυρουδή, ακροδεξιό στοιχείο, για βιαιοπραγία ενάντια στον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Βλαχομήτρο
-την ρατσιστική και εγκληματική οργάνωση τηs Χρυσήs Αυγήs για την οργάνωση συγκεντρώσεων βίαs και
μίσουs ενάντια στους πρόσφυγεs και στη φιλοξενία προσφύγων στον δήμο Θέρμης.
Συνιστούμε στουs υπεύθυνουs ιερείs και την επιτροπή του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου να αποσύρουν τα άτομα τα οποία καθημερινά βρίσκονται στον Ιερό Ναό και παίρνουν μέροs στιs συγκεντρώσειs ενάντια στουs πρόσφυγεs.
Καταγγέλουμε την κυβέρνηση η οποία συμφώνησε να κλείσουν τα σύνορα, να έρθει
το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, να επικροτήσει την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για την επαναπροώθηση των προσφύγων, εγκλωβίζονταs 57000 πρόσφυγεs μέσα στη χώρα. Μεγάλεs ευθύνεs βαραίνουν επίσης και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας  η οποία δεν διεκδίκησε λύσεις για το προσφυγικό πρόβλημα.
Eμείs ωs ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ επιμένουμε και απαιτούμε :
-να σταματήσει άμεσα ο πόλεμοs.
-να ανοίξουν άμεσα τα σύνορα για να πάνε οι πρόσφυγεs στον προορισμό που έχουν επιλέξει.
-έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και την Ελλάδα. Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ.
Καλούμε όλη την κοινωνία τηs περιοχήs και το Δ.Σ. να καταδικάσει την
βιαιοπραγία, να απομονώσει τα ρατσιστικά αντιδραστικά στοιχεία της περιοχής
και να σταθεί  αλληλέγγυα στουs πρόσφυγεs όπως ήδη άρχισε και κάνει.