Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

30/3/16

Διαδήλωση σε Ν. Κόσμο, Ν. Σμύρνη το Σάββατο 2/4



ΣΑΒΒΑΤΟ 2/4 – 11:00 π.μ.
στην πλατεία Ν.Σμύρνης
και στη συνέχεια πορεία στο Ν.Κόσμο
 

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ !
στις γειτονιές Ν.Σμύρνης – Ν.Κόσμου
ενάντια στη συμφωνία
ΕΕ - Κυβέρνησης - Τουρκίας

H συμφωνία Ε.Ε.–Τουρκίας,
που οριστικοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου, φανερώνει το αποκρουστικό  πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επισημοποιεί τους φράχτες σε κάθε χώρα, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, ενεργοποιεί μηχανισμούς καταστολής, μετατρέπει το Αιγαίο σε πεδίο μάχης απέναντι στους πρόσφυγες.

Αυτή η συμφωνία έχει την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης. Πίσω από τα  "δάκρυα  για τους κατατρεγμένους πρόσφυγες", η κυβέρνηση Τσίπρα ξεκίνησε ήδη το ανθρωποκυνηγητό, τις συλλήψεις και τις απελάσεις. Χωρίς αναστολές κάνει “τη βρώμικη δουλειά”. Διαχωρίζει τους πρόσφυγες ανάλογα με τη χώρα καταγωγής τους, μετατρέπει τα hotspot σε κέντρα κράτησης - στρατόπεδα συγκέντρωσης, προκαλώντας ακόμη και  την αντίδραση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που αναστέλλει δραστηριότητες της στα ελληνικά νησιά.

Οι κυβερνήσεις των χωρών της Ε.Ε. συνεχίζουν να εφαρμόζουν τις  πολιτικές ενάντια στους πρόσφυγες και υπηρετούν το κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού, που καλλιεργεί η οικονομική ολιγαρχία και οι φασίστες, ότι δήθεν οι πρόσφυγες είναι απειλή για την ασφάλεια των ευρωπαίων, όταν οι ίδιοι προξενούν πολέμους, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις,  υποδαυλίζουν θρησκευτικούς φανατισμούς, εξέθρεψαν τον ISIS.

Αντίθετα ο λαός της χώρας μας, θεωρεί τους πρόσφυγες και μετανάστες καλοδεχούμενους, θέλει να σταματήσουν οι πόλεμοι και ο ξεριζωμός, παλεύει ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις αντιπροσφυγικές πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ε.Ε.

Το τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης  που αναπτύχθηκε όλο αυτό το διάστημα  πρέπει να δυναμώσει, διεκδικώντας να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να πέσει ο φράχτης στον ΄Εβρο, να τους δοθεί άσυλο, περίθαλψη, στέγαση σε ανοικτές δομές φιλοξενίας, σε κάθε πόλη. 

Παράλληλα χρειαζόμαστε ένα δυνατό διεθνιστικό αντιπολεμικό κίνημα, διεκδικώντας να  σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή, καμιά ελληνική συμμετοχή, να κλείσουν οι βάσεις, να φύγει το ΝΑΤΟ και η FRONTEX από το Αιγαίο.

Την προσφυγιά δημιουργούν  οι πόλεμοι και η φτώχεια. Τα αντιδραστικά καθεστώτα και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τροφοδοτούν την ισλαμιστική βαρβαρότητα και τανάπαλιν. Η μόνη  απάντηση είναι η ενότητα των εργαζομένων και των λαών, πέρα από την καταγωγή τους, το χρώμα του δέρματός τους, τη θρησκεία τους, πέρα από σύνορα, απέναντι στους εκμεταλλευτές.


ΣΑΒΒΑΤΟ 2/4 – 11:00 π.μ.
στην πλατεία Ν.Σμύρνης
και στη συνέχεια πορεία στο Ν.Κόσμο


Εργατική Λέσχη Ν.Σμύρνης, Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό, Λαϊκή Συνέλευση Ν.Κόσμου – Κουκάκι, Λαϊκή Συνέλευση Πλ. Ν.Σμύρνης, Λέσχη Αλληλεγγύης Ν.Κόσμου- Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό