Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

12/3/16

Εκδήλωση Συλλογικοτήτων την Πέμπτη 17/3 στο Νέο Κόσμο


Σας καλούμε στην εκδήλωση –συζήτηση που θα γίνει με θέμα:
Αντιπολεμικό- Προσφυγικό – Μεταναστευτικό.
την Πέμπτη 17 Μάρτη ώρα 6.30 στην οδό Κασομούλη 19 στο Ν. Κόσμο
·                     Με την ενημέρωση κάθε γειτονιάς και την αγωνιστική μας αλληλεγγύη θα σταματήσουμε τους πνιγμούς στο Αιγαίο, τις ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις και τις άθλιες συνθήκες περίθαλψης των προσφύγων. Τη προσφυγιά τη δημιουργούν  οι πόλεμοι, οι βομβαρδισμοί, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, οι δολοφονικός όλεθρος  του ISIS και οι εκκαθαρίσεις αντιδραστικών κυβερνήσεων που σπέρνουν το θάνατο και την καταστροφή.
·                     Οι φράχτες που υψώνονται σε χώρες της Ευρώπης ,οι δυνάμεις της Frontex,οι  περιπολίες των δυνάμεων ταχείας επέμβασης της ΕΕ και η εμπλοκή των πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, δεν θα αναχαιτίσουν τις προσφυγικές ροές, δεν θα λύσουν το πρόβλημα παρά μόνο θα οδηγήσουν στον υγρό τάφο του Αιγαίου περισσότερα παιδιά, περισσότερους πρόσφυγες.
·                     Πνίξτε τους μετανάστες ήταν η επαίσχυντη φράση που
ξεστόμισε ο υφυπουργός του Βελγίου. Δεν δεχόμαστε τέτοιες απάνθρωπες πολιτικές. Ζούμε ένα σκηνικό στο οποίο η σχετικά καλοζωισμένη Ευρώπη προτιμάει να πνίξει πρόσφυγες πολέμου, από το να τους δεχτεί. Ο μόνος δρόμος διαφυγής από αυτή τη ντροπή για την ιστορία της ανθρωπότητας, είναι ο δρόμος της ειρήνης  που θα τον επιβάλουμε όλοι εμείς οι «από κάτω» με ένα δυνατό διεθνιστικό αντιπολεμικό κίνημα.
·                     Μαζί με τα προοδευτικά κινήματα όλης της Ευρώπης συμμετέχουμε ενεργητικά στην αλληλεγγύη και απαιτούμε την κατανομή των προσφύγων-μεταναστών σε όλες τις χώρες.
·                     Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προχωρά σε απελάσεις διαχωρίζοντας τους πρόσφυγες ανάλογα με τη χώρα καταγωγής τους. Ο εφιάλτης του εγκλεισμού επανέρχεται ,ο φράχτης του Έβρου διατηρείται παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες Τα μέτρα υποδοχής και διαμονής από περιφέρειες και δήμους είναι ανύπαρκτα.  
Εχθρός μας είναι ο πόλεμος και όχι οι πρόσφυγες. Παλεύουμε ενάντια σ΄ αυτούς που προκαλούν τον ξεριζωμό και υπερασπιζόμαστε τους πρόσφυγες και τα ανθρώπινα δικαιώματα τους.
Άμεση αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Όχι στη συμμετοχή του ΝΑΤΟ σε επιχειρήσεις ενάντια στους πρόσφυγες και σε δολοφονικές επαναπροωθήσεις.
Ασφαλή, ελεύθερη διέλευση από χερσαία και θαλάσσια σύνορα, για τους πρόσφυγες του πολέμου, της καταπίεσης και της φτώχιας
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν
Λέσχη Αλληλεγγύης Ν. Κόσμου, Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης, Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό, Ε΄ΕΛΜΕ, Λαϊκή Συνέλευση Ν. Κόσμου – Κουκάκι, Λαϊκή συνέλευση Ν. Σμύρνης ,Πήγασος αθλητικός πολιτιστικός σύλλογος.


Ομιλητές

Μαθητές/ιες Λυκείου
Έφη  Γαρίδη από το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Λίτσα Φρυδά από την Ε΄ΕΛΜΕ

Θα ακολουθήσει η χορωδία της Εργατικής Λέσχης N. Σμύρνης και
η θεατρική παράσταση “Με λένε άνθρωπο”
από τη θεατρική ομάδα του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών