Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

23/3/16

Δράσεις προσφύγων στο πρώην ορφανοτροφείο Θεσ/κης, στο Λιμάνι Θεσ/κης και στην Ε.Ο. Θεσ/κης-Κιλκίς


 Σε συνέλευση το χώρο των προσφύγων στο πρώην Ορφανοτροφείο Θεσ/κης, που έγινε σήμερα συζητήθηκαν και κατέληξαν στα εξής: 

1. Να γίνει ένα βίντεοκλιπ με εικόνες και βίντεο που να δείχνουν την κατάσταση στην ειδομένη (μουσική κ κείμενο επίσης) το οποίο όταν είναι έτοιμο θα προβληθεί σε μικροφωνική

2. Καλείται πορεία από τους μετανάστες την Δευτέρα 4 η ώρα στο Ορφανοτροφείο (προς κέντρο, το τέλος δεν συζητήθηκε) με πανό που θα κάνουν οι ίδιοι κ αφίσα η οποία θα αφισοκολλείται κατά τη διάρκεια της πορείας. Θα γραφτούν επίσης και κάποιες προσωπικές μαρτυρίες-ιστορίες από κατοίκους σε διάφορες γλώσσες, θα διαβαστούν πριν ή στο τέλος της πορείας.

 Επίσης,  γίνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο των συνόρων από το πρωί της Τετάρτης στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κιλκίς πρόσφυγες, λίγα μέτρα μακριά από το τελωνείο Ευζώνων. 

 Στο μεταξύ, καθιστική διαμαρτυρία στην πύλη 10 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το πρωί ομάδα προσφύγων που διαμένουν στον χώρο. Πρόσφυγες και μετανάστες κρατώντας πανό και πλακάτ ζητούσαν να τους επιτραπεί η έξοδος από τη χώρα. Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν επίσης να σταλούν εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, προκειμένου να ληφθεί μέριμνα για τις διαδικασίες κατάθεσης αιτημάτων ασύλου.