Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

9/3/16

Ψήφισμα ΣΕΠΕ Νίκαιας-Πειραιά

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 
Π.Ε. ΝΙΚΑΙΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ
syllogosnikaias@gmail.com

Καλώς ήρθατε πρόσφυγες. Welcome refugees

Ο πόλεμος, η φτώχεια και η εξαθλίωση αποτελούν βασικές αιτίες που κάνουν τους ανθρώπους να εγκαταλείπουν τις εστίες τους, αναζητώντας έτσι τη δυνατότητα επιβίωσης και αξιοπρεπούς ζωής σε άλλες χώρες, μπαίνοντας σε μια επικίνδυνη και αβάσταχτη περιπέτεια, την προσφυγιά.
Η κρίση του καπιταλισμού συντελεί στην ολοκληρωτική διάλυση κρατών, μετατρέποντας τη Μέση Ανατολή σε μια απέραντη πολεμική ζώνη, με τις πολεμικές επιχειρήσεις από ιμπεριαλιστικά κέντρα (ΕΕ, Ρωσία< ΗΠΑ) και τη δράση αντιδραστικών φασιστικών-ρατσιστικών οργανώσεων (ISIS) να μην αφήνουν σπιθαμή γης για τον άμαχο πληθυσμό. Ακόμη, οι ανταγωνισμοί για το μοίρασμα πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής καθώς και οι οικονομικοί και πολιτικοί ανταγωνισμοί στην προσπάθεια διασφάλισης των αιματοβαμμένων κερδών τους, πυροδοτούν πολέμους. Αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι το μεγαλύτερο προσφυγικό ρεύμα όλων των εποχών.
Η αντιμετώπιση της ΕΕ, αναμενόμενα κυνική, βλέπει τους πρόσφυγες σαν εμπόρευμα που θα χρησιμοποιηθεί ως φτηνό εργατικό δυναμικό, φτιάχνοντας στρατόπεδα συγκέντρωσης, Η ελληνική κυβέρνηση των μνημονίων σε πλήρη ευθυγράμμιση με αυτές τις πολιτικές φτιάχνει hot spots, και όχι μόνο δε γκρεμίζει το φράχτη του Έβρου που αποτελεί αιτία των πνιγμών στο Αιγαίο αλλά συνeργάζεται με τη frontex και στηρίζει Νατοϊκή παρουσία στο Αιγαίο.
Αντίθετα, ο εργαζόμενος λαός δε μένει άπραγος δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του με υλικά βοήθεια και προσφέροντας υπηρεσίες από τα νησιά του Αιγαίου, το λιμάνι του Πειραιά, μέχρι τα σύνορα.
Εμείς, οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Νίκαιας-Πειραιά, είμαστε ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό και την ξενοφοβία και με όπλο μας την αλληλεγγύη, στεκόμαστε δίπλα στους πρόσφυγες και συμβάλλουμε ενεργά στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν καθημερινά.


  • Συγκροτούμε σε συντονισμό με τους άλλους συλλόγους Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών Σωματείων για τους πρόσφυγες καλώντας τα μέλη μας για προσωπική δουλειά και φροντίδα σε παιδότοπο στο Λιμάνι με στόχο την ελάχιστη ανακούφιση των παιδιών των προσφύγων μέσα από παιδαγωγικές δραστηριότητες.
  • Καλούμε τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους εργαζόμενων, τις συλλογικότητες της περιοχής σε συγκέντρωση και διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες μέχρι τις 20/3/2016.
  • Καλούμε σε συλλογή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης σε κάθε σχολική μονάδα.
    Παλεύουμε για:   

  • Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ούτε στο Σχιστό, ούτε πουθενά.
  • Να σταματήσουν τώρα οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ, ΝΑΤΟ και η στήριξή τους από την ελληνική κυβέρνηση.
  • Ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας και πρόνοιας για όλους τους κατατρεγμένους μέχρι να εξαλείψουμε τις αιτίες που γεννούν την εξαθλίωση. Άμεση χρηματοδότηση από το κράτος και διεθνείς οργανισμούς για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων. Να δοθεί ο χώρος της Άρσης Βαρών για την φιλοξενία προσφύγων.
  •  Να πέσει  εδώ και τώρα ο φράχτης του Έβρου και κάθε φράχτης στην ΕΕ που εμποδίζουν την ελεύθερη μετακίνηση προσφύγων, για να μην ξεβράζονται νεκρά βρέφη στις ακτές και να μη γίνει το Αιγαίο ομαδικός τάφος αμάχων.

ΤΟ Δ.Σ.