Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

16/3/16

Ενημέρωση από το Σούνιο




Τρίτη 15 Μάρτη 2016

 Είναι απίστευτη η θετική ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στην δημιουργία από χθες, κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην παιδική κατασκήνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Λ. Σουνίου.

Δεκάδες αλληλέγγυοι, από το Λαύριο, την Κερατέα, την Καμάριζα, την Ανάβυσσο, την Σαρωνίδα, το Λαγονήσι, τα Καλύβια, το Μαρκόπουλο, έχουν σπεύσει από το πρωί να συνδράμουν με την φυσική τους παρουσία στην υποστήριξη, των απελπισμένων, κυνηγημένων και κυρίως κουρασμένων συνανθρώπων μας, προσφύγων πολέμου, από την Συρία που μεταφέρθηκαν εδώ από τον Πειραιά.

 Δεκάδες και τα οχήματα απλών πολιτών που έφεραν στο κέντρο είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

 317 ψυχές, το 40% από αυτές παιδιά, φιλοξενεί απόψε το κέντρο φιλοξενίας.

 Υποδειγματική η συμπεριφορά και η μέριμνα των ανδρών του Πολεμικού Ναυτικού που έχει αναλάβει τον συντονισμό του κέντρου και την διαχείριση όλων αυτών των ανθρώπων.

 Καθοριστική επίσης και η συμβολή του Δήμου Λαυρεωτικής σε πολλά ζητήματα που προκύπτουν και απαιτούν άμεση λύση.

 Αύριο περιμένουμε νέες «αφίξεις» που θα συμπληρώσουν τις 400 θέσεις που είναι η δυνατότητα φιλοξενίας.

 Ελπίζουμε, ότι δεν θα περάσει από κανενός «παράγοντα» το μυαλό ότι μπορεί να παραβιασθεί αυτός ο αριθμός φιλοξενίας.

 Ελπίζουμε επίσης, και θα παλέψουμε για αυτό, να προσληφθούν άμεσα οι εργαζόμενοι εκείνοι που λειτουργούν την κατασκήνωση υπό κανονικές συνθήκες. Είναι οι μόνοι που έχουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο, φιλοξενούμενους στην κατασκήνωση τους.
Δίκτυο Υποστήριξης Προσφύγων Λαυρεωτικής (ΔΥΠΛΑ)