Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

21/3/16

Δράσεις ΛΣ Κολωνού για τους πρόσφυγες στο λιμάνι



Η λαϊκή συνέλευση Κολωνού-Πλάτωνα-Σεπολίων στηρίζοντας τις δράσεις αλληλεγγύης που αποφάσισε ο συντονισμός για το προσφυγικό-μεταναστευτικό πήγε στο λιμάνι στην Ε1 στο κιόσκι την Κυριακή 20/3. Από τη λαϊκή συνέλευση ήμασταν 20 συναγωνιστές, οι πιο πολλοί νεολαίοι, ακόμη παρευρέθηκαν και αρκετοί συναγωνιστές από την εργατική λέσχη Περιστερίου.


Μοιράσαμε τις ανακοινώσεις, τους λέγαμε και για την κινητοποίηση της Δευτέρας και μας ρώταγαν τι θα γίνει από εδώ και πέρα δεν γνωρίζουν πολλά από τις συμφωνίες ΕΕ-Τουρκίας-ελληνικής κυβέρνησης.  

Τα άμεσα  προβλήματα είναι η καθαριότητα, ατομική υγιεινή. Επειδή έχουμε σαν συντονισμός μια σταθερή παρουσία μας περιμένουν να πάμε είμαστε για αυτούς και κυρίως για τα παιδιά ένα παράθυρο στον κόσμο.

Ειδικά τα παιδιά δεν σε αφήνουν, παίζουμε μαζί, στην κυριολεξία γαντζώνονται πάνω μας 
και κυρίως στους νεολαίους που κυριολεκτικά τους ξεθέωσαν, ενώ και οι έφηβοι πρόσφυγες  γνωρίζοντας αγγλικά έπιαναν κουβέντα.

Για τα παιδιά απλώσαμε μια λινάτσα και τους δώσαμε χαρτιά και μαρκαδόρους και δεκάδες μικρά παιδιά ζωγράφιζαν,και μετά έπαιζαν μαζί μας. Οι γονείς τους μας λέγαν οτι το πως θα απασχολούνται τα παιδιά είναι ένα από τα προβλήματά τους.


Μας πλησίαζαν οικογένειες και μας ρωτούσαν που θα κάνουν μπάνιο και αν μπορούσαμε να τους βοηθήσουμε.Αποφασίσαμε και πήραμε δυο οικογένειες 6 και 3 και τους μεταφέραμε σε 2 σπίτια συναγωνιστών στο Κολωνό για να κάνουν μπάνιο.

Το βράδυ οι Κούρδοι είχαν στήσει και γιορτή ( δες τε βίντεο)


Χρειάζεται σαν συντονισμός να δούμε πως και δημιουργικα θα απασχολούμε τα παιδιά και την αγωνιστική διεκδίκηση προς κράτος κλπ των άμεσων βασικών αναγκών τους.